Skip to main content

Το Σαββατοκύριακο το 6ο Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο στη Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει τον αγώνα αντοχής 140 χιλιομέτρων με εκκίνηση και τερματισμό τον Σταυρό του Δήμου Βόλβης

Το “6ο Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο” διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου ο Ποδηλατικός Όμιλος «ΒΕΛΟΣ», σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Ο.Π.Α.Π. Δήμου Βόλβης.

Ο αγώνας θεσμός για την πόλη, είναι ενταγμένος στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και έχει τεθεί υπό την αιγίδα  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης.

Αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κατηγορίας Ανδρών-Elite, η Εθνική Εφήβων Ρουμανίας, η Csa Steaua, η VELO-M και η Borac Σερβίας θα δώσουν για άλλη μια φορά το παρόν στην πόλη μας.

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει τον αγώνα αντοχής 140 χιλιομέτρων με εκκίνηση και τερματισμό τον Σταυρό του Δήμου Βόλβης και έναν αγώνα ατομικής χρονομέτρησης στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας που θα έχει ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού τις περίφημες «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου.

Η διαδρομή καλύπτει ένα μεγάλο κομμάτι της Νέας Παραλίας, μέχρι το Μέγαρο Μουσικής και το είδος του αγωνίσματος παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς οι αθλητές θα διαγωνισθούν με ειδικής τεχνολογίας ποδήλατα και εξοπλισμό, κόντρα στον χρόνο, δίπλα στην πανέμορφη παραλία του Θερμαϊκού.

Στην ίδια διαδρομή, μετά το αγωνιστικό μέρος, θα πραγματοποιηθεί η Λαϊκή Ποδηλατοδρομία (12:30), ανοιχτή σε όλους τους φίλους του αθλήματος, μικρούς και μεγάλους, που ελπίζουμε να κατακλύσουν τον χώρο, στηρίζοντας το άθλημα αλλά και το δικαίωμα χρήσης του μέσου για ένα φιλικότερο και καθαρότερο περιβάλλον, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων.

Στο τέλος της Λαϊκής Ποδηλατοδρομίας θα κληρωθούν δώρα(ποδήλατα, κράνη, κ.α.) για όλους τους συμμετέχοντες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Σάββατο 16-09- 2017 ώρα 10:00 π.μ. Πλατεία Δημαρχείου-Σταυρός Δήμου Βόλβης
ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ 141km
Διαδρομή: Σταυρός-Ρεντίνα- Μ. Βόλβη-Νυμφόπετρα- Ευαγγελισμός-Ανάληψη- Κολχικό-
Λαγκαδάς-Αυγή- Σοχός-Ασκός- Ανοιξιά-Φιλαδέλφειο- Βαμβακιά-Ρεντίνα- Σταυρός.
10:00 Εκκίνηση
13:30 Τερματισμός 14:30 Απονομές

Κυριακή 17-09- 2017 ώρα 10:00 πμ. «Ομπρέλες» Ζογγολόπουλου
ΑΓΩΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ 5km
Διαδρομή: ΟΜΠΡΕΛΕΣ – Ο.Φ.Θ.-ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-ΟΜΠΡΕΛΕΣ
10:00 Εκκίνηση Αγωνιστικών Κατηγοριών
12:30 ΛΑΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ