Skip to main content

Το σχέδιο παρεμβάσεων στη Θεσσαλονίκη στη συνάντηση Ζέρβα-Τσιάρα

Κοινό μέτωπο για μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις που αφορούν τη Θεσσαλονίκη από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα και τον δήμαρχο Κ. Ζέρβα.

Εύσημα στον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα για τις πρωτοβουλίες που αφορούν τη Θεσσαλονίκη, στην οποία έζησε για 20 περίπου χρόνια έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας κατά την εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην πόλη.

Νωρίτερα οι δύο άνδρες συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με βασικό θέμα το κτηριακό ζήτημα των Δικαστηρίων.

ΔιαβάστεΘεσσαλονίκη: Ομάδα εργασίας για το κτηριακό των Δικαστηρίων

Ο Κώστας Τσιάρας εξέφρασε τη χαρά του για την τετ α τετ συνάντησή τους, τονίζοντας -μετά το πέρας της- πως αντάλλαξαν απόψεις για έναν σημαντικό αριθμό παρεμβάσεων που αφορούν τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα τόνισε πως κατά την άποψή του, με την παρουσία του Κωνσταντίνου Ζέρβα «υπάρχει ένα σοβαρό σχέδιο συγκεκριμένων παρεμβάσεων στη πόλη». 

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός υποστηρίζουν με την απαραίτητη δύναμη και διάθεση οποιαδήποτε μεταρρυθμιστική και ανανεωτική προσπάθεια γίνεται σε όλους τους δήμους της χώρας. Είναι ευτυχής συγκυρία που αυτή την περίοδο, άνθρωποι που μπορούν να βλέπουν με μια ευρύτητα πνεύματος τις σοβαρές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνονται στον αστικό ιστό της πόλης να μπορούν να ηγούνται μιας προσπάθειας που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Είχα ταυτόχρονα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τις παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις που κάνουμε στον χώρο της Δικαιοσύνης και με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά να γίνουμε εκατέρωθεν κοινωνοί μιας μεγάλης προσπάθειας που φαίνεται ότι υπάρχει σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα στη χώρα μας αυτή την περίοδο», σημείωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε πως ο υπουργός, πέρα από τον θεσμικό του ρόλο, είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει την πόλη, και η συζήτηση μαζί του έγινε με την σκοπιά ενός ανθρώπου που ενδιαφέρεται για αυτήν και τα ζητήματά της. Ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως συνέχισαν τη συζήτηση για το κτηριακό θέμα των δικαστηρίων αλλά και ζητήματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη.

«Θέλουμε να έχουμε έναν κοινό βηματισμό για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος των τελευταίων ετών ούτως ώστε όλα αυτά που πρέπει να γίνουν για την πόλη να γίνουν με γρήγορους ρυθμούς και στο τέλος αυτής της θητείας να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι γιατί καταφέραμε όλα αυτά τα πράγματα που μπορούν και πρέπει να γίνουν στην πόλη μας», κατέληξε ο δήμαρχος.