Skip to main content

Το Σχολείο που Θέλεις: Μεταμορφώθηκε το 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

Η πρώτη ξενάγηση στο σχολείο μετά την ολοκλήρωση εργασιών ανακαίνισης που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος της Coca Cola Τρία Έψιλον.

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η ξενάγηση στο ανακαινισμένο πλέον 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών που ανέλαβε η Coca Cola Τρία Έψιλον στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Σχολείο που Θέλεις».

Για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις αλλαγές που έγιναν στο σχολείο, στην ξενάγηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δημαρέλος ενώ οικοδεσπότες της μικρής αυτής γιορτής ήταν ο διευθυντής του 14ου Γυμνασίου, κ. Δημήτρης Πάντος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Γιάννης Μπαλάτσας.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις φρεσκοβαμμένες αίθουσες, τις καινούργιες πόρτες, τα γήπεδα καθώς και τη σημαντική αλλαγή της αίθουσας εκδηλώσεων που πριν την ανακαίνιση είχε κριθεί ακατάλληλη.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στη μεταμόρφωση του σχολείου και τόνισε χαρακτηριστικά την ώρα που αφηγούνταν την ιστορία του διαγωνισμού της Coca Cola, ότι αυτή η προσπάθεια των δύο σχολείων αξίζει να γίνει ντοκιμαντέρ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο δήμος από την πλευρά του δεν θα αφήσει ούτε το 14ο αλλά ούτε και το 87ο το οποίο θα ανακαινισθεί αργότερα μέσα στη χρονιά στην τύχη τους. Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι απαραίτητο τα παιδιά να μάθουν να φροντίζουν και να σέβονται τον σχολικό χώρο.

Από πλευράς του ο Αλέξανδρος Παπαδάκης, ο External & Community Affairs Manager της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παραδίδουμε πλήρως ανακαινισμένο και λειτουργικό, το 14ο Γυμνάσιο σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και την ευρύτερη τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, που το διεκδίκησε με τόσο ενθουσιασμό, αγκαλιάζοντας το πρόγραμμα. Τόνισε ακόμα ότι η περίπτωση του 14ου Γυμνασίου είναι η καλύτερη απόδειξη μια ομαδική προσπάθεια δεν μπορεί να τη σταματήσει τίποτα.

«Το σχολείο ήταν πράγματα πολύ χάλια» σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Γιάννης Μπαλάτσας, προσθέτοντας και αυτός τη μεγάλη σημασία η σχολική κοινότητα να συνεχίζει να διαφυλάττει το σχολείο.