Skip to main content

Το Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ θα διεξαχθεί πριν από το Συνέδριο του νέου φορέα

Στην απόφαση της ΚΕ περιλαμβάνονται οι θέσεις της ΔΗΜΑΡ στην πορεία προς το συνέδριο για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ομόφωνα εγκρίθηκε η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Στην απόφαση της ΚΕ περιλαμβάνονται οι θέσεις της ΔΗΜΑΡ στην πορεία προς το συνέδριο για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τις οποίες παρουσίασε με την εισηγητική τοποθέτηση του ο πρόεδρος της, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αποφασίστηκε επιπλέον ότι "το Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ θα διεξαχθεί πριν το Συνέδριο του νέου φορέα, για να αξιολογήσει όλα τα πολιτικά και οργανωτικά δεδομένα".

Επιπλέον αναφέρεται στην απόφαση ότι η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης, "συμμετέχοντας στην κοινή επιτροπή ανασυγκρότησης και σε όλες τις επιτροπές του συμμαχικού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με στόχο να διαμορφωθούν οι κατάλληλες πολιτικές και οργανωτικές προϋποθέσεις για έναν ενιαίο φορέα της αριστερής προοδευτικής παράταξης". Καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της Δημοκρατικής Αριστεράς "να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις διαδικασίες ανασυγκρότησης, στις ανοιχτές συνελεύσεις, στις προσυνεδριακές διαδικασίες, στις νομαρχιακές συνδιασκέψεις, σε κάθε δράση που θα προωθεί το εγχείρημα της Προοδευτικής Συμμαχίας". Σημειώνει ότι "η απομόνωση και οι σεχταριστικές λογικές του τύπου «εμείς-εμείς οι μονοί αριστεροί συνεπείς» δεν αφορούν την κοινωνία η οποία επιδιώκει άμεσα προοδευτικές και ρεαλιστικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα της".

Στην απόφαση της ΚΕ περιλαμβάνεται κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ που "αναπτύσσει μία ατζέντα που συμπυκνώνει ταυτόχρονα νεοφιλελεύθερα προτάγματα στην οικονομία και υπερσυντηρητικές απόψεις στα κοινωνικά ζητήματα". "Καλούμαστε τώρα να ασκήσουμε υπεύθυνη, προγραμματική, αλλά και μαχητική αντιπολίτευση", τονίζεται και επικρίνεται η κυβέρνηση της ΝΔ μεταξύ άλλων για "ακραίο συγκεντρωτισμό" στο κράτος, "ξήλωμα" των εργασιακών, τον χειρισμό στην υπόθεση Novartis "ως σκευωρία με προφανή στόχο να σταματήσει κάθε περαιτέρω διερεύνηση του ίδιου του σκανδάλου και να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες τους (σ.σ. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), "αγνόηση της μεσαίας τάξης για να εξυπηρετήσει μια περιορισμένη επιχειρηματική ελίτ", "σχέδιο ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης", "υποκρισία" για τη Συμφωνία των Πρεσπών, "επικοινωνιακά σόου και κινήσεις εντυπωσιασμού αντί για μια ουσιαστική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας".