Skip to main content

Το σοκ των «κλήσεων» χτες το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης(φωτο)

Ένα κοινωνικό μήνυμα που προκάλεσε πολλαπλά… εγκεφαλικά σε οδηγούς των σταθμευμένων οχημάτων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σοκ δευτερολέπτων έπαθαν χτες το βράδυ όσοι είχαν σταθμεύσει τα οχήματά τους στους δρόμους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μια κατά τα άλλα αξιέπαινη και έξυπνη πρωτοβουλία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος για την αποφυγή οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ προκάλεσε… καρδιακά στους ιδιοκτήτες των ΙΧ.

Σε έντυπο, που μοιάζει με κλήση της Τροχαίας, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος επιχείρησε να ενημερώσει τους οδηγούς για τους κινδύνους από την κατανάλωση αλκοόλ, βάζοντας στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων τις «κλήσεις».

Οδηγοί τραβούσαν τα μαλλιά τους όταν πήγαν να πάρουν τα οχήματα και μόλις διαπίστωναν ότι πρόκειται περί «Βεβαίωσης ότι δε θα οδηγήσεις εάν έχεις πιει» επέστρεφε η καρδιά στη θέση της…

Το χιούμορ βεβαίως δεν εκτιμήθηκε από όλους, αλλά το κοινωνικό μήνυμα προφανώς πέρασε.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος στα στοιχεία κατόχου ή οδηγού έγραψε «ΑΠΩΝ» και στο ύψος του διοικητικού προστίμου «πολλά ΕΥΡΩ».

Όσο για το μήνυμα; Είναι η χειρόγραφη απάντηση στο ερώτημα «Θα κάνετε παράβαση;»: «Ηρεμήστε… Αυτή η κλήση είναι ψεύτικη. Ωστόσο, εάν έχετε πιει και ετοιμάζεστε να οδηγήσετε, πέρα από ένα αυστηρό πρόστιμο και ενδεχόμενη αφαίρεση διπλώματος –που είναι και το λιγότερο…- αυξάνετε τις πιθανότητες να προκαλέσετε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με πολύ δυσάρεστες επιπτώσεις… Αφήστε το αυτοκίνητο ή ακόμα καλύτερα, όποτε είναι να οδηγήσετε, μείνετε νηφάλιοι. Μην ‘γράφετε’ τη ζωή!».

Χρόνος παράβασης: «ΣΗΜΕΡΑ» και τόπος: «ΕΔΩ»…