Skip to main content

Το... στρατηγείο που παρακολουθεί κάθε κίνηση του υπεραυτόματου μετρό Θεσσαλονίκης

Από το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας, την καρδιά του μετρό Θεσσαλονίκης, γίνονται εδώ και λίγο καιρό οι δοκιμές των δρομολογίων.

Δεν είναι στιγμιότυπο από ταινία αλλά το δοκιμαστικό δρομολόγιο συρμού του μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για ένα βίντεο που κάνει εδώ και μερικές ημέρες τον γύρο του διαδικτύου, και σύμφωνα με τον χρήστη που το ανέβασε στο Tik Tok, δείχνει πώς θα γίνεται η επιβίβαση και αποβίβαση στα βαγόνια.

Στο βίντεο διακρίνονται μάλιστα και οι πόρτες ασφαλείας, που σύμφωνα με πηγές της Αττικό Μετρό, θα είναι σήμα κατατεθέν του μετρό Θεσσαλονίκης.

Στη... θέση τους τα γραφεία της εταιρείας

Αναφορικά με την πορεία του πολυπόθητου έργου που αναμένουν γενιές και γενιές της πόλης, φαίνεται πως εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, τόσο από άποψη εργασιών όσο και από διεκπεραιωτικές κινήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στη Voria.gr, οι κατασκευαστικές εργασίες σε όλους τους σταθμούς πλην αυτόν στη Βενιζέλου, έχουν ολοκληρωθεί, ενώ στον τελευταίο, τα έργα φαίνεται πως βαίνουν βάσει χρονοδιαγράμματος.

Παράλληλα, μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού, τα γραφεία της Αττικό Μετρό αναμένεται να μεταφερθούν στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας, με το εγχείρημα να αποκτά ολοένα και περισσότερο τη μορφή ενός ζωντανού οργανισμού.

Το εφεδρικό ΚΕΛ έδωσε τη σκυτάλη στο κεντρικό

Σημαντική εξέλιξη στην πορεία του έργου το φετινό καλοκαίρι είναι η επίβλεψη των δοκιμών από το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας και όχι από το εφεδρικό. Πρόκειται για την αίθουσα που αποτελεί την καρδιά του μετρό Θεσσαλονίκης και στεγάζεται και αυτή στο αμαξοστάσιο.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, οι δοκιμές είχαν σταματήσει για ένα χρονικό διάστημα ενώ από τις αρχές καλοκαιριού γίνονται ξανά με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια, καθώς δεν υλοποιούνται πια από το εφεδρικό ΚΕΛ, αλλά το κεντρικό.

Η αίθουσά του είναι ειδικά διαμορφωμένη, με έπιπλα και εξοπλισμό από την Ιταλία, ενώ από άποψη λειτουργίας, το εξειδικευμένο software που έχει επιστρατευτεί, παρακολουθεί την κίνηση των συρμών, την κατάσταση αλλά και την ταχύτητά τους, καθώς το μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι υπεραυτόματο, χωρίς οδηγό.

Δείτε το βίντεο με το δοκιμαστικό δρομολόγιο που αναρτήθηκε στο Tik Tok:

 

@mgiant1969 Δυο Συρμοί #metro #metrothessalonikis #attikometro ♬ πρωτότυπος ήχος - Mountainous Giant Ορεινός Γίγαν