Skip to main content

Το success story της Karaoglou στον τομέα των λογιστικών υπηρεσιών

Η διαχείριση των λογιστικών και φοροτεχνικών ζητημάτων ως στρατηγική απόφαση - Οι υπηρεσίες και οι καινοτομίες της εταιρείας Karaoglou.

Ο Ευάγγελος Καράογλου ήταν από μικρός οραματιστής, ποτέ δεν συμβιβάστηκε με τα λίγα και τα μικρά. Όσοι τον θυμούνται από την παιδική του ηλικία έχουν να λένε ότι κοιτούσε μόνο μπροστά, τα όνειρά του δεν είχαν όρια και περιορισμούς. Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, έχτισε βήμα βήμα τον χαρακτήρα του μαχητικού και αυτοδημιούργητου ανθρώπου. Η έφεση που είχε στους αριθμούς ήταν εμφανής από τα μαθητικά του χρόνια, κάτι που επιβεβαιώθηκε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης όπου σπούδασε και αποφοίτησε με άριστα.

Η οικονομία, άλλωστε, δεν είναι μόνο ψυχροί αριθμοί, είναι η βαθιά κατανόηση της δυναμικής τους, είναι η επίδρασή τους στη ζωή των ανθρώπων. Για να κατανοήσεις τα οικονομικά χρειάζεται συνδυαστική αντίληψη και ενσυναίσθηση, δεξιότητες που είχε ιδιαίτερα οξυμένες ο Ευάγγελος Καράoγλου όπως απέδειξε η μετέπειτα επαγγελματική του διαδρομή.

Το 1978 ξεκίνησε να εργάζεται ως λογιστής σε ανώνυμες εταιρείες της πόλης, ενώ τον Μάιο του 1982 δημιούργησε στη Θεσσαλονίκη τη δική του επιχείρηση με αντικείμενο τη λογιστική και φοροτεχνική υποστήριξη επιχειρήσεων. Η δεκαετία του ’90, η εποχή της άνθησης της ελληνικής βιοτεχνίας, συμπίπτει με την περίοδο της εκτίναξης της δραστηριότητας της επιχείρησης του Ευάγγελου Καράογλου. Το 1996 η επιχείρηση μεταφέρεται σε νέα ιδιόκτητα γραφεία στην περιοχή του Βαρδάρη, το 2003 μετατρέπεται σε ΑΕ και από εκεί και πέρα αρχίζει μία σταθερά ανοδική πορεία που καταξιώνει την Καράογλου ως την κορυφαία εταιρεία φοροτεχνικής υποστήριξης στη Θεσσαλονίκη. Μετά την επιτυχημένη παρουσία της στο οικονομικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι της Θεσσαλονίκης και γενικά της Βόρειας Ελλάδας, το 2005 δημιουργεί υποκατάστημα στην Αθήνα, αρχίζοντας παράλληλα τη δραστηριοποίησή της στο εξωτερικό και αναλαμβάνοντας σημαντικά project.

Το 2011 ο Ευάγγελος Καράογλου φεύγει ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 55 ετών, μετά από σύντομη αλλά γενναία μάχη με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οι βάσεις που είχε βάλει, όμως, ήταν τόσο στέρεες, η παρακαταθήκη του τόσο ισχυρή που το ποτάμι δεν θα μπορούσε ποτέ να γυρίσει πίσω. Η μεγάλη του κόρη, Αγγελική Καράογλου, με σπουδές στη Λογιστική και την Ελεγκτική, αναλαμβάνει τα ηνία της επιχείρησης, μαζί με τον σύζυγό της Ορέστη Αράπογλου, μαθηματικό και κάτοχο μεταπτυχιακού στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση. Τα τελευταία δέκα χρόνια η δεύτερη γενιά της επιχείρησης συνεχίζει αταλάντευτα την πορεία που είχε χαράξει ο αείμνηστος Ευάγγελος Καράογλου, διατηρώντας τις ίδιες αξίες, τα ίδια ιδανικά, την ίδια μεθοδικότητα, τον ίδιο επαγγελματισμό.

Σημασία στη λεπτομέρεια και αποτελεσματικότητα

«Ο πατέρας μου ήταν τελειομανής, μας δίδαξε τη σημασία της συνέπειας και της επιμονής στη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά για την υποστήριξη των πελατών μας. Όπως αυτός, έτσι και εμείς, αντιμετωπίζουμε τη λογιστική σαν μία καθημερινή πρόκληση που πρέπει να έχει επιτυχή κατάληξη. Μας δίδαξε, επίσης, να αντιμετωπίζουμε το σήμερα με το βλέμμα στο μέλλον, να έχουμε όραμα, να μη βάζουμε όρια στα όνειρα και τα σχέδιά μας», λέει η Αγγελική Καράογλου, πρόεδρος της εταιρείας.

Όπως επιτάσσει το πνεύμα των καιρών, ο Ορέστης και η Αγγελική, μαζί με μία πολύ ισχυρή ομάδα συνεργατών, εξελίσσουν περαιτέρω την Karaoglou εισάγοντας συνεχώς καινοτομίες που διατηρούν την εταιρεία στην πρωτοπορία της λογιστικής και φοροτεχνικής υποστήριξης σε πανελλαδικό επίπεδο.

Με πελάτες επιχειρήσεις από όλους τους τομείς της οικονομίας αλλά και ορισμένους από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, η Karaoglou, που απασχολεί πάνω από 40 εργαζόμενους, έχει καταξιωθεί ως επιλογή αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας αποτελώντας το απόλυτο success story στον κλάδο της.

Στρατηγική απόφαση

«Η διαχείριση των λογιστικών και φοροτεχνικών ζητημάτων δεν είναι απλή υπόθεση, ακόμα και αν συχνά φαίνεται τέτοια. Η επιλογή του φοροτεχνικού είναι μια στρατηγική απόφαση που μπορεί να αποτελέσει το κλειδί της επιτυχίας για μία επιχείρηση. Αυτό που κάνουμε στην Karaoglou είναι να αντιμετωπίζουμε τα λογιστικά των πελατών μας ολιστικά, όχι αποσπασματικά, ώστε στο μέλλον να μην εμφανίζονται “ουρές” και εκκρεμότητες, ειδικά σε ένα περιβάλλον όπως το ελληνικό, όπου κυριαρχεί η πολυνομία και -συχνά- η αμφισημία. Από τις σπουδές μου στα μαθηματικά έμαθα, όμως, ότι κάθε πρόβλημα, ακόμα και το πιο δύσκολο, έχει τουλάχιστον μία λύση. Και για αυτό ζητάμε από τους πελάτες μας “ανοιχτά χαρτιά” και ανταποδίδουμε εχεμύθεια, ειλικρίνεια, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα», σημειώνει ο Ορέστης Αράπογλου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο οποίος φέρνει πάντα μαζί του τη μαθηματική σκέψη, που, όπως λέει, αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο για την κατανόηση και τελικά την αντιμετώπιση κάθε ζητήματος της λογιστικής - και όχι μόνο…

Καινοτομίες

Η Karaoglou αναλαμβάνει τη διενέργεια φορολογικών διαγνωστικών ελέγχων με custom μοντέλα, με τα οποία μετρά προληπτικά τους φορολογικούς κινδύνους, κάνοντας τις απαραίτητες προσαρμογές ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωση με την ελληνική νομοθεσία. Στο πλαίσιο αυτό, προσομοιώνει ελέγχους φυσικών προσώπων με έμμεσες τεχνικές ελέγχου, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των assets σε Ελλάδα και εξωτερικό.

«Η σημασία της πρόληψης είναι η ιδέα πάνω στην οποία βασίζονται οι καινοτόμες υπηρεσίες της Karaoglou. Είναι καλό να μπορείς να λύνεις προβλήματα, αλλά είναι ακόμα καλύτερο να κάνεις έγκαιρα όσα πρέπει για να μην δημιουργούνται προβλήματα. Η σωστή προετοιμασία, που βασίζεται στην πολύπλευρη τεχνική γνώση των στελεχών μας και στη σχέση εμπιστοσύνης που δομούμε με τους πελάτες μας, αποτελεί την εγγύηση για την άρτια λογιστική εικόνα της επιχείρησης», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Αράπογλου.

Για την επιτυχή πορεία της εταιρείας συμβάλλει καθοριστικά η δυναμική και άρτια καταρτισμένη ομάδα παλαιών και νέων στελεχών της Karaoglou που αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα, συνέπεια και ευελιξία όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πελάτες. Σταθερός συνοδοιπόρος, ως partner, παραμένει πάντα η μικρότερη κόρη του Ευάγγελου Καράογλου, Ειρήνη, η οποία παράλληλα δραστηριοποιείται στον χώρο των media.