Skip to main content

Το tablet του Παπά από το «Παπαγεωργίου» στα Τίρανα

Ο αντιπεριφερειάρχης έπεσε θύμα κλοπής πριν από μήνες στο νοσοκομείο, όμως το Σάββατο το tablet του βρέθηκε μέσω Gmail στην Αλβανία...

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου το έχασε, στα Τίρανα το βρήκε. Ο λόγος για το tablet του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Φάνη Παπά, ο οποίος ζει από το Σαββατοκύριακο στιγμές απείρου κάλλους, προσπαθώντας να ανακτήσει προσωπικά δεδομένα κι όχι φυσικά να ξαναπάρει πίσω το αγαπημένο του tablet.

Ο κ. Παπάς πριν από καιρό είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου μετέβη για μια επέμβαση του αδελφού του. Βγαίνοντας βρήκε το αυτοκίνητο «σπασμένο», καθώς το είχαν διαρρήξει άγνωστοι. Ανάμεσα στα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει, υπήρχε και ένα tablet.

Το μεσημέρι του προηγούμενου Σαββάτου έλαβε ένα μήνυμα από τη Gmail ότι κάποιος προσπαθεί να μπει στο λογαριασμό του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου από την Αλβανία, από τα Τίρανα! Αμέσως, ο ίδιος ενεργοποιήθηκε και έστειλε απάντηση στην προειδοποίηση επισημαίνοντας ότι δεν είναι ο ίδιος που προσπαθεί να μπει, αλλά κάποιος άγνωστος που οικειοποιείται τα δεδομένα του.

Ο άγνωστος χρήστης του tablet από την Αλβανία κατόρθωσε να αλλάξει τα στοιχεία επικοινωνίας, όμως η Gmail έχει δηλώσει ήδη ότι θα αποκαταστήσει τους κωδικούς του κ. Παπά, προκειμένου να μη χάσει την αλληλογραφία του και τα στοιχεία που ο ίδιος θεωρεί χρήσιμα και προσωπικά δεδομένα, εντός τριημέρου ή πενθημέρου.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και η διεύθυνση οικονομικών εγκλημάτων και ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛΑΣ. Τώρα για το tablet και τον... χρήστη ουδείς έχει ιδέα και είναι κομμάτι δύσκολο να αποκτήσει. Ο δε αντιπεριφερειάρχης ενδιαφέρεται να μη γίνει υποκλοπή προσωπικών του στοιχείων πρωτίστως, χωρίς να ελπίζει να ξαναπιάσει στα χέρια του το tablet...