Skip to main content

Αναβάλλεται το TEDxThessaloniki - Αρχίζουν οι διαδικτυακές συζητήσεις

Tο Σάββατο 11 Απριλίου, στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της νέας σειράς TEDxThessaloniki Discussions με τον νεογνολόγο Αντώνη Δαρζέντα.

Tην αναβολή του TEDxThessaloniki, που προγραμματιζόταν για φέτος την άνοιξη, μετά από τις απαραίτητες συστάσεις υγείας και ασφάλειας του κοινωνικού συνόλου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοινώνουν οι διοργανωτές, εγκαινιάζοντας παράλληλα τη νέα σειρά TEDxThessaloniki Discussions.

«Παρόλο που τα πράγματα αλλάζουν, η αγάπη της ομάδας του TEDxThessaloniki για τη διοργάνωση και την διάδοση ιδεών μένει σταθερή και με αυτή την αισιόδοξη ματιά, ξεκινάει δυναμικά η νέα μας διαδικτυακή δράση, με σκοπό να παραμείνουμε σε επαφή με την κοινότητά μας, αλλά και με όσους έχουν κάτι ξεχωριστό να μοιραστούν» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η νέα σειρά TEDxThessaloniki Discussions είναι μια σειρά από live συνεντεύξεις με ανθρώπους από ποικίλους χώρους και τομείς, παλιούς και νέους ομιλητές του TEDxThessaloniki, η διαδικτυακή συνέχεια των discussion panels που λάμβαναν χώρα κατά την διάρκεια των events. Η θεματολογία δε θα επικεντρώνεται μονάχα στα ζητήματα του COVID-19, αλλά σε μια ευρύτερη γκάμα, αποτελώντας ένα ευχάριστο και χρήσιμο διάλειμμα στη μέρα όλων. Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να θέσει τις δικές του ερωτήσεις τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια τoυ livestream, συμμετέχοντας έτσι σε μια διαδραστική συνομιλία με τους καλεσμένους αλλά και τα άτομα της ομάδας. Στόχος των TEDxThessaloniki Discussions είναι να δοθεί βήμα και να γίνουν δίαυλος όλων των αξιόλογων ιδεών σε απλά αλλά και σύνθετα θέματα, δημιουργώντας παραγωγικές συζητήσεις και διαλόγους.

Tο Σάββατο 11 Απριλίου 2020, στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί το εναρκτήριο Q'n'A μέσω της πλατφόρμας Crowdcast. Πρώτος καλεσμένος είναι ο νεογνολόγος-παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας, ομιλητής του TEDxThessaloniki το 2018. Ο κ. Δαρζέντας θα μας μιλήσει για θέματα που αφορούν στην πανδημία γύρω από τον ιό SARS-CoV-2 και τις συνέπειές της.

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ

«Παραμένουμε ενωμένοι - από απόσταση -, αισιόδοξοι, προσεκτικοί και γεμάτοι όρεξη για να δημιουργήσουμε και να μάθουμε. Ο χρόνος δεν σταματά λόγω της πανδημίας και η τεχνολογία, παράλληλα με την καλή διάθεση, βρίσκεται δίπλα μας με άπειρους τρόπους που διευκολύνουν τη ζωή μας ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Αν αντιμετωπίσουμε τις συνθήκες αυτές ως πρόκληση και όχι ως εμπόδιο, θα καταφέρουμε να εκμεταλλευτούμε σωστά την "παύση" που μας επιβλήθηκε και να βγούμε εν τέλει πιο δυνατοί» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η εγγραφή και η συμμετοχή στο event είναι δωρεάν.

Follow the link και δείτε το πρώτο TEDxThessaloniki Discussion εδώ