Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020
x

ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕΣΣΤΥ

Δήλωση του εκτελεστικού προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Ξενόφου, σχετικά με τον διαγωνισμό πώλησης της ΕΕΣΣΤΥ. Αναμένεται η κατάθεση προσφοράς από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το ΤΑΙΠΕΔ δεν βάζει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την πώληση του 100% της ΕΕΣΣΤΥ, παρά τις επανειλημμένες παρατάσεις που έχουν δοθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την κατάθεση βελτιωμένης προσφοράς για την απόκτηση της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού.

Την παραπάνω δήλωση έκανε σε δημοσιογράφους ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Άρης Ξενόφος, από την Θεσσαλονίκη και με την ευκαιρία συμμετοχής του σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον ΟΛΘ.

Ο κ. Ξενόφος υποστήριξε ότι η αναβολή στην κατάθεση βελτιωμένης προσφοράς, δεν συνδέεται, όπως έχει υποστηριχθεί από δημοσιεύματα, με προβληματισμούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχετικά με την αύξηση του μισθολογικού κόστους στην ΕΕΣΣΤΥ (σ.σ. πρόσθετο προσωπικό άνω των 400 ατόμων, κυρίως συμβασιούχων, από τέλος 2016 έως τέλος 2017) ή με διαπραγματεύσεις, για την υποστήριξη και άλλων συγκοινωνιακών φορέων.  

Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ απέδωσε τις αναβολές στην κατάθεση βελτιωμένης προσφοράς, στη μεγάλη διαφορά μεταξύ των αρχικού τιμήματος που προσέφερε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το οποίο ήταν στη περιοχή των 9 εκατ. ευρώ και, του εύλογου τιμήματος που πρότειναν οι δύο ανεξάρτητοι αποτιμητές, με τον έναν να το ορίζει στα 18,5 εκατ ευρώ και τον άλλο, στα 23 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, όπως άφησε ο κ. Ξενόφος να εννοηθεί, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αναμένει ότι τελικώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα καταθέσει βελτιωμένη προσφορά.

Σημειώνεται πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εταιρεία πλέον ενταγμένη στον ιταλικό όμιλο F.S.I., είναι και η μόνη ενδιαφερόμενη που πέρασε στη β’ φάση του διαγωνισμού πώλησης της ΕΕΣΣΤΥ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ