Skip to main content

Η συνάντηση που έκοψε πολλές ορέξεις και οι γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ

Οι μπηχτές του Πατούλη για τη Δούρου, το τετ α τετ Τζιτζικώστα-Ψινάκη, η συνάντηση που έκοψε πολλές ορέξεις και οι γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ.

-Έκλεψε την παράσταση το τετ α τετ Ηλία Ψινάκη – Απόστολου Τζιτζικώστα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, στο «Βελλίδειο». Ο δήμαρχος Μαραθώνα και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έχουν εξαιρετικά φιλικές σχέσεις και βρήκαν την ευκαιρία να τα πουν στον εξωτερικό χώρο του συνεδριακού κέντρου, για αρκετή ώρα. Μισές κουβέντες πάντως, διότι όσοι τους έβλεπαν έσπευδαν να τους χαιρετίσουν και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Και οι δυο τους ήταν ευδιάθετοι και τα αστεία έπαιρναν και έδιναν, αν κρίνουμε από τα χαμόγελα. Από κοντά και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, που εισέπραξε τα εύσημα του κ. Τζιτζικώστα δημοσίως και ανταπέδωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Μάλιστα, η αναφορά Πατούλη στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας εκλήφθηκε ως μπηχτή για τη Ρένα Δούρου. Ονομαστική αναφορά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην περιφερειάρχη Αττικής δεν έκανε, αλλά δεν άφησε και περιθώρια παρερμηνειών... Όλα τα λεφτά η γραβάτα Ψινάκη.

-Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης ανέλαβε την υπεράσπιση του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, καθώς δεχόταν επιθέσεις, τόσο το κόμμα, όσο και η κυβέρνηση από παντού για την κατάσταση στην Αυτοδιοίκηση. Μια χαρά τα κατάφερε, καθώς ήταν ιδιαιτέρως αιχμηρός και δηκτικός, στη λογική του «κοίτα ποιος μιλάει»... Απάλλαξε από ένα μεγάλο βάρος τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, που έκανε τις πιο εστιασμένες απαντήσεις και προσπάθησε να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα των προκατόχων του στο υπουργείο. Ο ίδιος έχει χρόνο μπροστά του να δείξει έργο πλέον, στη βάση και των παρατηρήσεων των αυτοδιοικητικών, τις οποίες άκουσε με προσοχή και επί πολλές ώρες.

-Όπως επί πολλές ώρες άκουγε τα της Αυτοδιοίκησης ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, που προς τιμήν του δεν συνοδευόταν από τις γνωστές... ορδές των «γαλάζιων». Αντιθέτως, η παρουσία στελεχών της ΝΔ ήταν διακριτική στο πλάι του. Έτσι στο χώρο του συνεδρίου βρέθηκαν οι Νικήτας Κακλαμάνης, Σταύρος Καλαφάτης, Σάββας Αναστασιάδης, Θεόδωρος Καράογλου, Απόστολος Τζιτζικώστας, Βίκυ Ευταξά, Φάνης Παπάς, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Κώστας Γιουτίκας, όπως βέβαια και το σύνολο των «γαλάζιων» δημάρχων πανελλαδικά. Προνομιακές κατ' ιδίαν συναντήσεις είχαν πάντως ελάχιστοι. Τη σημαντικότερη εξ αυτών αποκάλυψε η Voria.gr και ήταν με τον κ. Τζιτζικώστα, όπου επικυρώθηκε η συμφωνία των δυο ανδρών, πως ο περιφερειάρχης θα είναι εκ νέου διεκδικητής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το 2019, αυτή τη φορά προφανώς και με τη στήριξη της ΝΔ. Ο καιρός πολύς μέχρι τότε, όμως με τις βλέψεις που υπάρχουν στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, όπου πολλοί σπεύδουν να πάρουν θέση για την επόμενη μέρα... Η ταύτιση Μητσοτάκη – Τζιτζικώστα πάντως είναι βέβαιο ότι έκοψε πολλές ορέξεις για την Περιφέρεια και άνοιξε περισσότερες για τη Βουλή.

-Στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παρευρέθηκαν στο ίδιο συνέδριο κυριάρχησε στα πηγαδάκια τους η κουβέντα για τους επόμενους επικεφαλής της παράταξης στις επόμενες εκλογές για δήμο Θεσσαλονικης και Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Την τιμητική τους είχαν τα ονόματα της Κατερίνας Νοτοπούλου και της Έφης Αχτσιόγλου, που με απόφαση Τσίπρα έχουν αποκτήσει καίριες θέσεις και οι μετοχές τους στο κομματικό χρηματιστήριο είναι πολύ ανεβασμένες. Επετηρίδα φαίνεται πλέον να μην υπάρχει, όπως και προβλεψιμότητα πάντως, οπότε, όπως ορθώς έλεγε ΣΥΡΙΖΑίος αυτοδιοικητικός, μπορεί να εμφανιστούν και νέα ονόματα. Άλλωστε, το 2019 είναι ακόμη πολύ μακριά και όσοι έχουν προσδοκίες κάνουν προς το παρόν υπομονή. Στο προσκήνιο, διότι στο παρασκήνιο...