Skip to main content

«Το Θαύμα της Δημιουργίας της Ζωής» στο επίκεντρο Ημερίδας στο ΑΠΘ

Στο πλαίσιο της ημερίδας, πέντε εξειδικευμένοι επιστήμονες θα αναλύσουν διεξοδικά, ο καθένας από τη δική του οπτική, «Το Θαύμα Δημιουργίας της Ζωής».

Ημερίδα με τίτλο «The Miracle of Life» διοργανώνει η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), με έδρα το ΑΠΘ, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 17:00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

«Είναι τυχαία η πορεία δημιουργίας της ζωής ή είναι ένας ευφυής σχεδιασμός; Ποιες είναι οι διαφοροποιήσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, αν ξεπερνούσε τα όρια της στρατόσφαιρας και κατοικούσε μόνιμα στο διάστημα; Πώς οι επιστήμες της Ηθολογίας, της Εξελικτικής Ψυχολογίας και της Κοινωνιοβιολογίας διευρύνουν και εμπλουτίζουν τις γνώσεις μας για το εξελικτικό μοντέλο της ζωικής και ανθρώπινης συμπεριφοράς, που πρώτος είχε προτείνει ο Δαρβίνος;»

Αυτά είναι μερικά από τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες της ημερίδας.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, πέντε εξειδικευμένοι επιστήμονες θα αναλύσουν διεξοδικά, ο καθένας από τη δική του οπτική, «Το Θαύμα Δημιουργίας της Ζωής».

Τα θέματα που θα συζητηθούν στην ημερίδα είναι:

«Ο Κύκλος Ζωής των Αστέρων»-Νικόλαος Στεργιούλας, Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ
«Έμβρυο–Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι»-Θεμιστοκλής Δαγκλής, Μαιευτήρας–Γυναικολόγος, Γ’ Πανεπιστημιακή Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του ΑΠΘ
«Σφάλματα της Εξέλιξης και Δαρβινικές Πλάνες. Ευφυής Σχεδιασμός ή Δαρβινική Εξέλιξη;»-Αθανάσιος Ντινόπουλος, Καθηγητής Ιστολογίας, Ανατομικής και Εμβρυολογίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ
«Ηθολογία, Εξελικτική Ψυχολογία και Κοινωνιοβιολογία»-Κωνσταντίνος Φουντουλάκης, Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ
«Ανθρώπινη Φυσιολογία στο Διάστημα: Πέρα από τα Όρια»-Χρυσούλα Κουρτίδου-Παπαδέλη, Πνευμονολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αεροδιαστημικής Ιατρικής και Διαστημικών Ερευνών.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ