Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
x

ΤΟ THE LYNX MOUNTAIN RESORT ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

H πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα που αναβαθμίζει τη Φλώρινα ως τουριστικό προορισμό - Οι στόχοι της οικογένειας Τόττη που επιμένει... ελληνικά

Νέα δεδομένα για την ανάδειξη της Φλώρινας ως τουριστικού προορισμού δημιουργεί το πεντάστερο The Lynx Mountain Resort, στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα, που ήδη, στους λίγους μήνες της λειτουργίας του, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία φιλοξενίας.

Και μπορεί η ανακατασκευή του ξενοδοχείου μαζί με το καζίνο, ύψους επένδυσης 15 εκατ. ευρώ, στη θέση που ήταν το πρώην Ξενία, να πέρασε από σαράντα κύματα, το αποτέλεσμα όμως δικαιώνει τις προσπάθειες και την επιμονή της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας Τόττη.

«Θέλαμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό για τη Φλώρινα, να αναβαθμίσουμε την εμπειρία της φιλοξενίας σε αυτό που λέμε ορεινός τουρισμός και εκτιμώ ότι το καταφέραμε. Στόχος μας είναι συμβάλλουμε στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου η περιοχή μας να εδραιωθεί ως προορισμός για 12 μήνες τον χρόνο», είπε στη Voria.gr o Κωνσταντίνος Τόττης, επικεφαλής του ομίλου εταιρειών Τόττης με τα πολύ γνωστά brand στον χώρο των τροφίμων και των σνακ (Serenata, Amaretti, Champion, koukouroukou κτλ) και έναν ετήσιο τζίρο της τάξης των 100 εκατ. ευρώ.

«Η δραστηριότητα του ξενοδοχείου, σε οικονομικό επίπεδο, συνιστά ένα μικρό μέρος του τζίρου μας. Το ξενοδοχείο είναι πιο πολύ το μεράκι για τον τόπο μας, βασικό κίνητρό μας ήταν να βοηθήσουμε την περιοχή», σημειώνει ο ίδιος. Άλλωστε, το 50% της παραγωγής του ομίλου εταιρειών Τόττης βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Φλώρινας (το υπόλοιπο στην Αθήνα), αποτελώντας βασικό στυλοβάτη της τοπικής οικονομίας. Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τόττης σημειώνει ότι η οικογένειά του ποτέ δεν μπήκε στον πειρασμό να μεταφέρει τη δραστηριότητα της επιχείρησης στα διπλανά Σκόπια ή γενικότερα στα φθηνότερα Βαλκάνια. «Έχουμε πάρει μία απόφαση και δεν την αλλάζουμε. Ό,τι και αν κάνουμε, είναι στην Ελλάδα», τονίζει.

Τοπική γαστρονομία

Για να καθιερωθεί η Φλώρινα ως τουριστικός προορισμός χρειάζεται τη συνεργασία και τις συνέργειες όλων των τοπικών φορέων και επιχειρήσεων – ξενοδοχείων, εστιατορίων, τοπικών παραγωγών. Και για αυτό στο εστιατόριο «Six Lakes» του ξενοδοχείου (πήρε το όνομά του από τις έξι λίμνες της Φλώρινας) χρησιμοποιούνται τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα ΠΟΠ της περιοχής, προσφέροντας ξεχωριστά πιάτα βασισμένα σε τοπικές συνταγές. Άλλωστε, η περιοχή φημίζεται για τα εξαιρετικά κρασιά της και τα επισκέψιμα οινοποιία, μερικά από τα οποία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το The Lynx Mountain Resort, όπως το Κτήμα Άλφα, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη και άλλα μικρότερα τοπικά οινοποιεία.

 

Η διαμονή στο The Lynx Mountain Resort προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές εμπειρίες τόσο εκτός όσο και εκτός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος: πεζοπορία και ορειβασία στο μαγευτικό δάσος, εξορμήσεις στα δύο χιονοδρομικά κέντρα της Βίγλας - Πισοδερίου και του Καϊμακτσαλάν (σε απόσταση 20 και 45 λεπτών αντίστοιχα), αλλά και ρομαντικές βόλτες δίπλα στον ποταμό Σακουλέβα που διαπερνά τα παλιά διατηρητέα αρχοντικά στο κέντρο της πόλης.