Skip to main content

Ο σιγαστήρας στον Πολάκη και οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Για λόγους αξιοπρέπειας ο/η διορισθείς/είσα επικεφαλής της Δικαιοσύνης θα αρνηθεί τον διορισμό για να μη ταυτιστεί με μαυρογιαλούρικες τακτικές

Η επιδιωκόμενη αλλαγή στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, λίγο πριν από την ήττα του Τσίπρα στις εθνικές εκλογές, δείχνει και ποιο είναι στην πραγματικότητα το "ηθικό πλεονέκτημα" της Αριστεράς.

Ελπίζω ότι για λόγους αξιοπρέπειας ο/η διορισθείς/είσα επικεφαλής της Δικαιοσύνης θα αρνηθεί τον διορισμό για να μη ταυτιστεί με μαυρογιαλούρικη τακτική, που δεν προσιδιάζει στο κύρος της Δικαιοσύνης;

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου εξηγεί γιατί αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Φεύγω γιατί κάποιος είπε "τώρα δεν σε έχουμε ανάγκη, είμαστε 152", τόνισε η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής χωρίς να κατονομάσει το πρόσωπο. Δηλαδή, δεν το είχε καταλάβει; Για ποιον λόγο νόμιζε ότι την δέχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ;

Βίτσας έφη: «Δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας ακόμα κι αν χάσουμε στις εθνικές εκλογές.  Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει πολλά στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Αριστερά, στην κοινωνία και στη χώρα. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει έστω και η ελάχιστη λογική και πιθανότητα για να αλλάξει από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Ποτέ μη λες ποτέ. Θα φανεί τι θα συμβεί, από τη διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Αν παραμείνει ως έχει, ξεχάστε τον Α. Τσίπρα.

Και μόνο με την προοπτική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει τη εξουσία απογειώθηκε το Χρηματιστήριο: Κέρδη 8,41% σε δύο ημέρες.

Ο Ερντογάν, στο εσωτερικό της Τουρκίας υποστηρίζει ότι ο "Πορθητής" διεξάγει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ. Όμως το ερευνητικό πλοίο παραμένει μεν εντός της κυπριακής ΑΟΖ, μετρώντας 26 ημέρες αγκυροβολημένο, αλλά αδρανές. Τα πληρώματα που εργάζονταν στα νορβηγικά υποστηρικτικά, ως επί το πλείστον Ευρωπαίοι υπήκοοι, έχουν ήδη εγκαταλείψει το πόστο τους με αποτέλεσμα να μη υπάρχει η κατάλληλη τεχνογνωσία από το προσωπικό που παρέμεινε.

Από την άλλη, η τούρκικη εταιρεία ΤΡΑΟ προσπαθεί με κάθε τρόπο και κόστος να κρατήσει στον "Πορθητή" το υφιστάμενο προσωπικό, καθώς και να πιέσει την νορβηγική εταιρεία με "όπλο" τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί. 

Φαίνεται ότι έβαλαν σιγαστήρα στον Πολάκη, και δεν ακούστηκε από την Δευτέρα. Έμεινε μόνον ο Τσίπρας που τον υποστήριζε, χωρίς να αντιληφθεί τον αντίκτυπο στην κοινωνία της τσαμπουκαλίδικης συμπεριφοράς. Ο πρωθυπουργός, είναι όλο αυταπάτες. Ψάχνω να βρω από την αρχή της εμφάνισής του, που είναι το πολιτικό αισθητήριό του, και δεν το βρίσκω. Ποιο ακριβώς ήταν τελικά το κίνητρο του Αλαβάνου να του δώσει το δαχτυλίδι;

Άλλο μπλέξιμο με την Χρυσή Αυγή. Εκλέγεται ευρωβουλευτής ο νυν βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός. Ωστόσο, του έχει απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα, το 2015 και φυσικά είναι αδύνατη η ανάληψη των καθηκόντων του στις Βρυξέλλες.

Ο Γ. Λαγός θα πρέπει να καταθέσει σχετικό αίτημα στις αρμόδιες δικαστικές αρχές μέσω του οποίου θα ζητά την άρση των περιοριστικών όρων λόγω της εκλογής του στο ευρωκοινοβούλιο. Ωστόσο, το αίτημά του ενδέχεται να απορριφθεί από τη δικαιοσύνη με αποτέλεσμα να παραμένει αβέβαιο τι μέλει γενέσθαι με την έδρα της Χρυσής Αυγής.