Skip to main content

Το τουρκικό κόμμα στη Θράκη και οι πτήσεις πάνω από το Αιγαίο

Η δύναμη του DEB στην τοπική αυτοδιοίκηση, η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στον μεσαίο χώρο και το ελαφρύ πετρέλαιο στην κεντρική Αλβανία.

Το είπαμε και προχθές, το ξαναλέμε και σήμερα. Η Τουρκία γεμίζει τα Βαλκάνια με τουρκικά κόμματα. Η πρόεδρος του τουρκικού κόμματος DEB, Τσιγδέμ Ασάφογλου, είπε: «Είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους», και τονίζει στη συνέχεια πως και η ίδια νιώθει Τουρκάλα.

Και μπορεί μεν να μη αύξησε τα ποσοστά του στις Ευρωεκλογές, όμως θα φανεί η δύναμή του στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπου δεν κατήλθε ενιαίο, αλλά διέσπειρε τουρκόψυχους σε όλους τους συνδυασμούς. Με τους χριστιανούς επικεφαλής να κάνουν τεμενάδες στο Προξενείο, για να έχουν την υποστήριξή του. Ο Ερντογάν δεν θα επιτύγχανε τίποτε στην Ελλάδα, αν δεν λειτουργούσε υπέρ αυτού η Πέμπτη Φάλαγγα.

Στον λεγόμενο "μεσαίο χώρο" στρέφουν το βλέμμα τους στον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας πως η καθίζηση που υπέστησαν στις εκλογές, χάνοντας πάνω από 600.000 ψηφοφόρους σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2015, οφείλεται κυρίως στην εκλογική συμπεριφορά αυτής της κοινωνικής ομάδας, που είτε μετακινήθηκε προς τη Ν.Δ. είτε απείχε από την εκλογική διαδικασία.

Αφού τον τσάκισε, τον πτώχευσε, τον καθύβρισε, τον περιθωριοποίησε και τον έβαλε απέναντι στους… πολλούς, τώρα τρέχει να προσκυνήσει τον μεσαίο χώρο. Θα βρει πολλούς να πιστέψουν τις μαυρογιαλούρικες υποσχέσεις; Ο μεσαίος χώρος συνειδητοποίησε πλέον ότι σκόπιμα η Αριστερά επιδίωξε να τον φτωχοποιήσει, για να είναι ευάλωτος στις γελοίες παροχές.

Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένη ψήφος. Και αυτοί που την έδωσαν, δεν μπορούν να απαντήσουν στο ερώτημα, πώς μπορεί να βγει από την φτωχοποίηση κάποιος, με τα σοβιετικά οράματα της αταξικής κοινωνίας.

Και αφού δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο, άρχισαν να αστειεύονται. Θα ανακοινώσουν λέει το πρόγραμμά τους για την επόμενη τετραετία. Άσε… Το ξέρουμε το πρόγραμμα από το 2014. Θα σκίσουν το μνημόνιο, θα διώξουν τους δανειστές, θα στείλουν τη Μέρκελ στο σπίτι της, και το πιο μεγαλεπήβολο παγκόσμιας κυριαρχίας, στυλ Ερντογάν: Θα αλλάξουν την Ευρώπη.

Αυτά έλεγαν οι μαθητευόμενοι μάγοι, και πολλοί που δεν τους ήξεραν, τους πίστεψαν. Τώρα όμως τους ξέρουν. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

Οι αρχικές δοκιμές στην αξιολόγηση της Shell, κοντά στο Μπεράτι, στην κεντρική Αλβανία, επιβεβαίωσαν το δυναμικό ροής μιας σημαντικής ανακάλυψης ελαφρού πετρελαίου. Η ανακάλυψη του Shpirag ήταν η πρώτη στην παραμεθόρια και ωκεάνια ζώνη της Αλβανίας (το γεωλογικό σκηνικό όπου βρίσκεται η δεξαμενή υδρογονανθράκων) στην οποία συμμετείχε η Shell.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που οι αρχικές αυτές δοκιμές επιβεβαίωσαν τις δυνατότητες αυτής της ανακάλυψης και ανυπομονούμε να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές μας στην Αλβανία», δήλωσε ο Marc Gerrits, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ερευνών της Shell.

Το έγραψε η voria.gr. Τα πηγάδια πετρελαίου περνούν τα σύνορα και φτάνουν στην Ήπειρο. Θα σταματούν τις έρευνες λίγες δεκάδες οικολογούντες; Μόνον αυτοί έχουν περιβαλλοντικές ευαισθησίες;

Ο τουρκικός Τύπος επιβεβαίωσε την διαπίστωση που είχαν κάνει οι πιλότοι μας. Ότι οι εκπαιδευόμενοι Τούρκοι πιλότοι πετούν πολύ υψηλά και αποφεύγουν τις αερομαχίες, ενώ χαμηλά πετούν και εμπλέκονται μερικές φορές, Πακιστανοί. Ο τουρκικός Τύπος αποκαλύπτει ότι η Άγκυρα έχει καλέσει πιλότους από το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν, δυο συμμαχικές της χώρες, να πετάξουν πάνω από το Αιγαίο.