Skip to main content

Η... ειλικρίνεια μεταξύ Τσίπρα - Ερντογάν και η κωλοτούμπα ως θεσμός

Ο Τσίπρας να θυμάται τον χρυσό κανόνα που διατυπώνουν όλοι οι σοβαροί αναλυτές, όταν συναντά κάποιος τον Τούρκο πρόεδρο: Ούτε φόβος ούτε δουλοπρέπεια

"Σχεδόν σίγουρη" είναι η Τουρκία πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ότι μπορούσε, "προσπάθησε σκληρά", ώστε οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που το καλοκαίρι του 2016 ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, να επιστραφούν στην Άγκυρα. Αυτό επισημαίνει σε άρθρο της η εφημερίδα Χουριέτ. 

Για να καταλάβω… Ποια είναι αυτή η σκληρή προσπάθεια που απέβη αποτυχημένη; Θέλησε να τους στείλει πίσω στα μουλωχτά; Να επηρεάσει την Δικαιοσύνη; Βέβαια, τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, δεν διακρίνονται για την αντικειμενικότητά τους, αλλά η επιμονή του Ερντογάν να τονίζει ότι ο Τσίπρας του υποσχέθηκε ότι θα τους στείλει πίσω, δεν ξεχνιέται.

Τι είπε πάλι ο πρωθυπουργός στο Anadolu: «Η σχέση μου με τον Ερντογάν βασίζεται στην ειλικρίνεια αν και δοκιμάστηκε σε δύσκολες στιγμές». Το πιστεύω, επειδή η "ειλικρίνεια" και των δύο είναι του αυτού επιπέδου, τα βρίσκουν μεταξύ τους. Πώς το έλεγαν οι παλιοί: «Μεταξύ κατεργαρέων, ειλικρίνεια». Κι από κατεργαριές στην πολιτική τους, άλλο τίποτε.

Η κωλοτούμπα στην πολιτική έγινε θεσμός. Οι έξι "ανεξάρτητοι" βουλευτές δηλώνουν ότι στο εξής η ψήφος τους θα προσμετράται στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού δεν εντάσσονται στο κόμμα, πώς προεξοφλούν ότι στο εξής τα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ θα ωφελούν τον λαό; Μέχρι προ ολίγου ήσαν αντίθετοι με την κυβέρνηση και τα καταψήφιζαν. Τώρα μετεστράφησαν εξ επιφοιτήσεως;

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αναγνωρίζει τη νέα εκκλησία της Ουκρανίας. «Μας έστειλαν, αλλά απαντήσαμε ότι δεν θέλαμε να παρευρεθούμε, δεν θα τους αναγνωρίσουμε», δήλωσε ο Πατριάρχης Ειρηναίος, απαντώντας στο ερώτημα εάν ο Επιφάνειος του έστειλε πρόσκληση για την ενθρόνιση.

Θλίβεται ο ανεκδιήγητος πρώην υπουργός της Αριστεράς, Παρασκευόπουλος, παρατηρώντας τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες ζουν οι πρόσφυγες. Μόνο που λησμόνησε να γράψει, ότι αυτός και το κόμμα δημιούργησαν αυτήν την κατάσταση.

Γράφει ο Figaro για την μεταμόρφωση του Τσίπρα, «που τώρα κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τους Ευρωπαίους». Ναι, αλλά και οι Ευρωπαίοι κάνουν τα πάντα για να τον ικανοποιήσουν. Δεν έχει παράπονο… Μου δίνεις σου δίνω. Έτσι γίνεται η ανεξάρτητη και υπερήφανη πολιτική.

Κύριε Κοτζιά, διαβάστε κι αυτό για να χαρείτε που με την Συμφωνία σας, δεν θα επηρεάζει η Τουρκία τα Σκόπια: Σύμφωνα με αποκαλύψεις τις φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Yeni Şafak, η μεγαλύτερη τουρκική πολεμική βιομηχανία στον χώρο του ηλεκτρονικού πολέμου και γενικά των ηλεκτρονικών εφαρμογών σε οπλικά συστήματα, η γνωστή Aselsan, έχει ανοίξει Παράρτημα, (αν μπορούμε να το ονομάσουμε έτσι) και στα Σκόπια.

Πετύχατε επομένως, να σταματήσει η επιρροή της Τουρκίας στην αλβανοσλαβική χώρα.

Να θυμάται ο Τσίπρας, τον χρυσό κανόνα που διατυπώνουν όλοι οι σοβαροί αναλυτές, όταν συναντά κάποιος τον Τούρκο πρόεδρο: Ο Ερντογάν δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με φόβο, και δουλοπρέπεια. Και είναι μερικές φορές που τα δείγματα "υποταγής" της ελληνικής πλευράς είναι ορατά διά γυμνού οφθαλμού. Και προκαλούν δικαιολογημένη οργή, αλλά κυρίως αναμφισβήτητη ζημία στα ελληνικά συμφέροντα.