Skip to main content

Το TV5MONDE στηρίζει την 22η Εβδομάδα της Γαλλοφωνίας

Tο TV5MONDE με συνολικά 10 κανάλια απευθύνεται τόσο στην πολιτιστική και επιχειρηματική ελίτ όσο και στην ευρεία διεθνή γαλλόφωνη κοινότητα.

Mεγάλη ποκιλία υποτιτλισμένων ταινιών, σειρών και άλλα προσφέρει για ακόμη μια χρόνιά το TV5 Monde, στηρίζοντας την 22η Εβδομάδα της Γαλλοφωνίας, από τις 18 εως 26 Μαρτίου.

Με 10 κανάλια προσβάσιμα σε περισσότερα από 265 εκατομμύρια σπίτια σε όλο τον κόσμο, και με τοπικό προγραμματισμό υποτιτλισμένο σε 12 γλώσσες, το TV5MONDE απευθύνεται τόσο στην πολιτιστική και επιχειρηματική ελίτ όσο και στην ευρεία διεθνή γαλλόφωνη κοινότητα.

Κάθε χρόνο διοργανώνεται στις 20 Μαρτίου, Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας. Φέτος, η διοργάνωση αναμένει τους λάτρεις της γαλλικής γλώσσας σε περισσότερες από 1.500 εκδηλώσεις:εργαστήρια, συναντήσεις, συνεδριάσεις, εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα, με σκοπό να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό την πολυμορφική και σύγχρονη γαλλική γλώσσα.

Πιστός χορηγός της εκδήλωσης από τη δημιουργία της, το TV5MONDE, πρώτο πολιτιστικό γαλλόφωνο κανάλι, δραστηριοποιείται με αφορμή την εκδήλωση και προτείνει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για να τιμήσει τον πλούτο της Γαλλοφωνίας καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου.
 
Οι εκπομπές του TV5 MONDE:

ΚΡΙΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ / CRISE D’IDENTITÉ (Καναδάς, 2015)
Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 13:30
Αποτελούμενη από μία ξεχωριστή ιστορία, γλώσσα και κουλτούρα, η Κεμπεκιανή ταυτότητα σημαίνει κάτι σήμερα; Η πολιτισμική ποικιλία και η παγκοσμιοποίηση θέτουν τις παλιές βεβαιότητες σε αμφισβήτηση και πιέζουν για επαναπροσδιορισμό. Μπορούμε άραγε να διακρίνουμε ακόμη κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Κεμπεκιανών; Ο Bernard Derome διεξάγει τη δημοσιογραφική έρευνα.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ / DESTINATION FRANCOPHONIE (Νέα έκδοση)
Κάθε Παρασκευή στις 12:30 και κάθε Σάββατο στις 18:00
Η επικαιρότητα της γαλλικής γλώσσας σε όλο τον κόσμο. Κάθε εβδομάδα η εκπομπή «Προορισμός Γαλλοφωνία» προτείνει ένα ταξίδι προς ανακάλυψη μίας πρωτοβουλίας που δείχνει το δυναμισμό και τον ζωντανό και διεθνή χαρακτήρα των γαλλικών και της γαλλοφωνίας.
http://enseigner.tv5monde.com/fle/destination-francophonie-1

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ / LA GRANDE LIBRAIRIE
Πέμπτη 30 Μαρτίου τα μεσάνυχτα
Η λογοτεχνική επικαιρότητα με μοναδικό σύνθημα την απόλαυση. Στο μενού: μία ποικιλία γνωστών συγγραφέων όλων των εθνικοτήτων, που μας προκαλούν να δοκιμάσουμε ιστορίες, να καταβροχθίσουμε σελίδες και να γευτούμε λέξεις γκουρμέ της λογοτεχνίας.

Η Γαλλοφωνία σε αριθμούς όπως αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση

•    274 εκατομμύρια γαλλόφωνοι στον κόσμο
•    84 κράτη-μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας OIF (Organisation Internationale de la Francophonie)
•    900.000 καθηγητές διδάσκουν γαλλικά σε όλο τον κόσμο
•    125 εκατομμύρια άτομα λαμβάνουν κάποιου είδους εκπαίδευση στα γαλλικά
•    60.000: ο αριθμός των λέξεων του λεξικού της Γαλλικής Ακαδημίας

Τα γαλλικά είναι η...


•    5η πιο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο (μεταξύ 6.000 καταγεγραμμένων γλωσσών)
•    4η γλώσσα χρήσης στο διαδίκτυο
•    3η επιχειρηματική γλώσσα στον κόσμο
•    2η γλώσσα χρήσης στους διεθνείς οργανισμούς


Δείτε το σύνολο των εκδηλώσεων στη Γαλλία και στο εξωτερικό εδώ.
Και στο europe.tv5monde.com δείτε τα αναλυτικά προγράμματα του TV5 Monde για την εβδομάδα Γαλλοφωνίας.