Skip to main content

Το Βατικανό θα επισκεφθεί ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς

Είμαι μεγάλος θαυμαστής του πάπα, προσπαθεί να εισαγάγει την ηθική στην άσκηση οικονομικής πολιτικής, κάτι που το χρειαζόμαστε πολύ, τόνισε ο Σάντερς.

Την πρόσκληση να επισκεφθεί το Βατικανό, ανακοίνωσε σήμερα πως αποδέχθηκε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, Μπέρνι Σάντερς, λέγοντας πως οι απόψεις του για την καταπολέμηση των εισοδηματικών ανισοτήτων είναι παρόμοιες με εκείνες του Πάπα Φραγκίσκου.

«Είμαι μεγάλος θαυμαστής του πάπα», είπε ο Σάντερς σε συνέντευξή του στο δίκτυο MSNBC. «Προσπαθεί να εισαγάγει την έννοια της ηθικής στο πώς ασκούμε οικονομική πολιτική... και το χρειαζόμαστε απεγνωσμένα».

Μιλώντας αργότερα σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, ο Σάντερς είπε πως ελπίζει να συναντήσει τον πάπα.

«Το πρόγραμμα του πάπα καθορίζεται από το Βατικανό αλλά οπωσδήποτε θα χαρώ πολύ» [να τον συναντήσω], είπε. «Νομίζω ότι υπάρχει μια πιθανότητα αλλά δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη» [μία συνάντηση].

Το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Σάντερς ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει σε μία διάσκεψη για κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα κατά την επίσκεψή του στις 15 Απριλίου. Ο Σάντερς, που έχει καταστήσει την καταπολέμηση της φτώχειας κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής εκστρατείας του, είπε πως στη διάρκεια της επίσκεψής του θα μιλήσει για το πώς μπορεί να δημιουργηθεί μια ηθική οικονομία.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τέσσερις ημέρες πριν από τις προκριματικές εκλογές στη Νέα Υόρκη, μια πολιτεία την οποία τόσο ο Σάντερς όσο και η αντίπαλός του για το χρίσμα, η Χίλαρι Κλίντον, θεωρούν ως προπύργιό τους και ελπίζουν ότι θα κερδίσουν.

Η ανακοίνωση για την επίσκεψη του Σάντερς έγινε καθώς ο πάπας έκανε έκκληση για μια Εκκλησία που θα είναι λιγότερο αυστηρή και περισσότερο συμπονετική προς «ατελείς» Καθολικούς.

Ο Σάντερς είπε πως θαυμάζει τον πάπα επειδή μιλά για τη «λατρεία του χρήματος, την απληστία που υπάρχει εκεί έξω».

«Υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν ότι ο Μπέρνι Σάντερς είναι ριζοσπάστης», δήλωσε ο Σάντερς στο MSNBC. «Διαβάστε τι γράφει ο πάπας», πρόσθεσε.