Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018
x

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ «ΕΜΦΑΤΙΚΑ» ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΘΗΝΑΣ-ΣΚΟΠΙΩΝ

Ελπίζουμε να υπογραφεί σύντομα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Συνάντηση με τον Ντιμιτρόφ θα έχει αύριο ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επιφύλαξε η γερμανική καγκελαρία στο κλείσιμο της συμφωνίας Ελλάδας – Σκοπίων για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Την ίδια ώρα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι αύριο ο υπουργός, Χάικο Μάας, θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, χαιρέτισε «εμφατικά» τη συμφωνία των δύο πλευρών και εξέφρασε την ελπίδα η συμφωνία να μπορέσει πολύ σύντομα να υπογραφεί και να υπάρξει και στις δύο χώρες αρκετή στήριξη.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ζάιμπερτ έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση χαιρετίζει εμφατικά το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της πΓΔΜ, μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις και με μεσολάβηση του ΟΗΕ, βρήκαν μία συμβιβαστκή λύση στη μακροχρόνια διαμάχη για το όνομα. Σίγουρα θα το ακούσατε: Οι δύο πλευρές συμφώνησαν από κοινού στο όνομα του κράτους "Βόρεια Μακεδονία".

Συγχαίρουμε τους δύο πρωθυπουργούς των δύο κυβερνήσεων για αυτήν τη συμφωνία και ελπίζουμε αυτή η συμφωνία που τώρα συνάφθηκε να μπορέσει πολύ σύντομα να υπογραφεί, να υπάρξει στις δύο χώρες αρκετή υποστήριξη για αυτήν. Αυτό θα ήταν και για τα δύο μέρη, την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, μία ιστορική πρόοδος, θα παραμέριζε εμπόδια για τη μακεδονική ενσωμάτωση, τόσο στις ευρωατλαντικές δομές, όσο και στις ευρωπαϊκές δομές.

Είναι το αποτέλεσμα προσπαθειών πολλών χρόνων, ιδιαίτερα και του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, γι' αυτό πρέπει να αναφερθεί με ευχαριστίες ο Μάθιου Νίμιτς».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ