Skip to main content

Το βίντεο Τζιτζικώστα για τα έργα της Περιφέρειας στην Παιδεία

Συνολικά, έγιναν παρεμβάσεις σε 54 σχολικά συγκροτήματα, κατασκευάστηκαν 18 νέα σχολεία κια εξοπλίστηκαν 351 ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης.

Νέο βίντεο, με έργα τόσο στις υποδομές, όσο και στον εξοπλισμό των δομών Παιδείας, που ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα τελευταία χρόνια, ανάρτησε στα social media ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
 
Στο βίντεο εμφανίζονται τα βασικότερα έργα σχολικής στέγης στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά και εμβληματικού χαρακτήρα παρεμβάσεις στον εξοπλισμό και την ενίσχυση των δομών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, όπως και της έρευνας στα Πανεπιστήμια, τα ΑΤΕΙ και τα ερευνητικά κέντρα.
 
Όπως η κατασκευή 18 νέων σχολείων και οι 54 παρεμβάσεις σε σχολικά συγκροτήματα σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, που εξυπηρετούν τις ανάγκες 5.000 μαθητών, ο εξοπλισμός σε 351 ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης, που εξυπηρετούν 4.000 παιδιά με αναπηρία, αλλά και η χρηματοδότηση του εξοπλισμού των Πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων.
 
«Όλα αυτά τα χρόνια επενδύουμε στην Παιδεία, στην έρευνα και στους νέους ανθρώπους», είναι το σύνθημα της «Αλληλεγγύης», που προβάλλεται στο βίντεο.
 
Το μήνυμα του Απόστολου Τζιτζικώστα μέσα από το νέο βίντεο είναι το εξής:
 
«Όλα αυτά τα χρόνια επενδύουμε στην Παιδεία, στις υποδομές εκπαίδευσης και στους νέους ανθρώπους. Ολοκληρώσαμε παρεμβάσεις σε 54 σχολικά συγκροτήματα και κατασκευάζουμε 18 νέα σχολεία. Εξοπλίσαμε 351 ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, εξασφαλίζοντας ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση σε 4.000 παιδιά με αναπηρία. Χρηματοδοτούμε την έρευνα και τον εξοπλισμό στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Σερρών και στα ερευνητικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος μας να συνδεθεί επιτέλους η γνώση και η έρευνα με το επιχειρείν και την πραγματική οικονομία, ανοίγοντας χώρο στους νέους ανθρώπους να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη Μακεδονία».