Skip to main content

Το VMRO απέπεμψε επτά βουλευτές του γιατί υπερψήφισαν τη Συμφωνία

Οι επτά βουλευτές που ενήργησαν κόντρα στη θέση του κόμματος και των πολιτών απογοήτευσαν εμένα, το κόμμα και την πατρίδα, είπε ο Μιτσκόσκι

Μετά την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, με την οποία έγινε δεκτή η πρόταση της κυβέρνησης να ξεκινήσει η συνταγματική αναθεώρηση ώστε να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών, το VMRO-DPMNE απέπεμψε τους επτά βουλευτές του που ψήφισαν «ναι».

Η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της Παρασκευής και πήρε αυτή την απόφαση.

«Οι επτά βουλευτές που ενήργησαν κόντρα στη θέση του κόμματος και των πολιτών απογοήτευσαν εμένα, το κόμμα και την πατρίδα. Πρέπει να ζήσουν με αυτό. Για αυτό η εκτελεστική επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως και τους απέκλεισε από το κόμμα», δήλωσε ο ηγέτης του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μιτσκόσκι.

Σε κάποιους από αυτούς, δήλωσε ο ίδιος, υποσχέθηκαν αμνηστία. «Ισως να έπεσαν και μετρητά στο τραπέζι, αλλά σαν άνθρωπος δεν μπορώ να δικαιολογήσω ή να κατανοήσω τις ενέργειές τους», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από την ψηφοφορία το κόμμα είχε καταγγείλει ότι πρόσφεραν έως και 2 εκατ. ευρώ σε βουλευτές, προκειμένου να στηρίξουν την πρόταση της κυβέρνησης.