Τετάρτη 24 Απριλίου 2019
x

ΤΟ VOLKSWAGEN E-GOLF ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ

Το νέο e-Golf, με σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία από τον προκάτοχό του, είναι το όχημα που δείχνει το μέλλον της αυτοκίνησης.

του Νίκου Χριστόπουλου

H Volkswagen, πρωτοπόρος στις αλλαγές και τις νέες τάσεις της αυτοκίνησης, επενδύει στρατηγικά στην ηλεκτροκίνηση. Το νέο e-Golf, με σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία από τον προκάτοχό του, αποτελεί το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα της νέας στρατηγικής της μάρκας και είναι το όχημα που δείχνει το μέλλον της αυτοκίνησης.

Αυτονομία - φόρτιση

Η μεγαλύτερη κατά 50% αυτονομία, μέχρι 300km (New European Driving Cycle - NEDC) επιτυγχάνεται χάρη στη νέα μπαταρία ιόντων-λιθίου με χωρητικότητα 35.8 kWh, καθιστώντας στην πράξη την ηλεκτροκίνηση πιο ρεαλιστική από ποτέ.

Σε συνδυασμό με τη δυνατότητα βέλτιστης διαχείρισης ενέργειας και αυτονομίας, με την επιλογή ανάμεσα σε διαφορετικά προφίλ οδήγησης (Normal, Eco, Eco+), το νέο e-Golf είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση.  

Σε σημείο φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) η μπαταρία φορτίζεται κατά 80% σε διάστημα 45 λεπτών ενώ απαιτούνται λιγότερες από 6 ώρες για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε Wallbox εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) 7,2kW.Αποδοτικότητα

Ο εξελιγμένος ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 136PS (100 Kw), με μέγιστη απόδοση ροπής 290Νm. Η επιτάχυνση (0-80km/h) ολοκληρώνεται σε 6,9’’ (0-100km/h σε 9,6’’) ενώ η μέγιστη ταχύτητα έχει αυξηθεί στα 150km/h. Η μέση κατανάλωση ενέργειας διατηρείται στις 12,7kWh/100km.

Ασφάλεια

Το νέο e-Golf εξοπλίζεται με τα πλέον προηγμένα, ευφυή συστήματα υποβοήθησης και ημι-αυτόνομης οδήγησης:
Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist με City Emergency Braking και λειτουργία αναγνώρισης πεζών
Σύστημα υποβοήθησης Emergency Assist που αναλαμβάνει μέρος της διεύθυνσης του οχήματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Σύστημα υποβοήθησης κατά την κυκλοφοριακή συμφόρηση Traffic Jam Assist το οποίο διατηρεί το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας και ελέγχει αυτόματα το γκάζι και το φρένο ακολουθώντας το προπορευόμενο όχημα με ταχύτητα έως 60km/h.
Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας Lane Assist
Αισθητήρα Τυφλού Σημείου Blind Spot Monitor
Προειδοποίηση κίνησης πίσω Rear Traffic Alert
Σύστημα διαρκώς προσαρμοζόμενου φωτισμού μεγάλης σκάλας Dynamic Light AssistΔιαδραστικό e-Golf

Tο νέο e-Golf είναι παγκοσμίως το πιο εξελιγμένο αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών ρύπων αναφορικά με τα συστήματα Ενημέρωσης & Ψυχαγωγίας. Στον βασικό του εξοπλισμό διαθέτει τo κορυφαίο σύστημα Infotainment Discover Pro, με έγχρωμη οθόνη αφής 9,2’’ και λειτουργία ανέπαφου χειρισμού Gesture Control.  

Με τις πρωτοποριακές Mobile Online Yπηρεσίες Car-Net της Volkswagen, το νέο e-Golf είναι περισσότερο συνδεδεμένο από ποτέ.

- Guide & Inform
- Security & Service
- Κλήση έκτακτης ανάγκης Emergency Call Service  
- Car Net e-Remote που παρέχει εύκολη πρόσβαση από τον υπολογιστή ή το smartphone στις κύριες λειτουργίες του οχήματος: διαχείριση μπαταρίας, προγραμματισμό ώρας αναχώρησης, ρύθμιση του κλιματισμού, ενημέρωση για την κατάσταση του οχήματος κ.α.

Ο πλήρως ψηφιακός και διαδραστικός πίνακας οργάνων Active Info Display απεικονίζει τις εξειδικευμένες ενδείξεις του πίνακα οργάνων του e-Golf (μετρητή ενέργειας, επίπεδο ανάκτησης ενέργειας, επίπεδο φόρτισης κτλ.) ενώ ανάλογα με τις ανάγκες μπορούν να ενσωματωθούν επιπλέον πληροφορίες όπως για την πλοήγηση ή τα συστήματα υποβοήθησης.  

Σχεδίαση

Χαρακτηριστικά στοιχεία σχεδίασης διαφοροποιούν την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση στη γκάμα του Golf.  Ο ειδικής σχεδίασης εμπρός προφυλακτήρας με τα φώτα ημέρας σε χαρακτηριστικό σχήμα “C”, η διακοσμητική γραμμή σε μπλε χρώμα στα φώτα LED και τη γρίλια ψυγείου, οι ειδικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 16’’ και τα σχεδιαστικά στοιχεία σε μπλε χρώμα στο εσωτερικό.

Το νέο e-Golf είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, με τιμή από 38.800€.

Σε συνεργασία με το GOnews.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ