Skip to main content

Το ξανασκέφτεται ο Τάσος Τζήκας

Στο στενό φιλικό του περιβάλλον ο ίδιος τονίζει πως θα λάβει τις οριστικές του αποφάσεις άμεσα, ίσως και σήμερα ή αύριο, χωρίς μάλιστα να αποκλείει το σενάριο της απόσυρσης της υποψηφιότητάς του
Δεύτερες σκέψεις έχουν αρχίσει να «βασανίζουν» τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Τάσο Τζήκα, όσον αφορά στη σκοπιμότητα παραμονής του μέχρι τέλους, στη «μάχη» της διεκδίκησης του κεντρικού δήμου της πόλης. Στο στενό φιλικό του περιβάλλον ο ίδιος τονίζει πως θα λάβει τις οριστικές του αποφάσεις άμεσα, ίσως και σήμερα ή αύριο, χωρίς μάλιστα να αποκλείει το σενάριο της απόσυρσης της υποψηφιότητάς του. Θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε μια (ακόμη) ευκαιρία να κάνει την ανατροπή, στο επίπεδο της στήριξης υποψηφιότητας, μετά την απόφασή του να δώσει κι επίσημα το χρίσμα στο Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος, πλέον, αποκτά μια επιπλέον δυναμική.

Τις τελευταίες ημέρες, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ.Τζήκας φέρεται να τις αξιοποιεί, για να «μετρά» τις δυνάμεις του στην κοινωνία της πόλης, ώστε αναλόγως να πράξει. «Δεν θα ήθελα να είμαι μια επιλογή του 3-5%», ακούστηκε να λέει σε «πηγαδάκι» που στήθηκε στο cocktail το οποίο παρατέθηκε από παραγωγικούς φορείς της πόλης το βράδυ του Σαββάτου σε κεντρικό ξενοδοχείο. Έφερε, μάλιστα, και ως παράδειγμα συγκεκριμένο πολιτευτή, ο οποίος στο παρελθόν διεκδικούσε το δήμο και ως επί το πλείστον κατακτούσε τέτοια χαμηλά ποσοστά.

Παρόλα αυτά, ωστόσο, σημειώνει ότι, από την άλλη πλευρά, αισθάνεται βαριά την υποχρέωση και την ευθύνη προς το διαπαραταξιακό, το οποίο τον πρότεινε και επιμένει να υποστηρίζει ότι η υποψηφιότητά του πρέπει να δοκιμαστεί και στις εκλογές του Νοέμβρη. Τι τελικά θα πράξει; Όπως όλα δείχνουν σύντομα θα το γνωρίζει και η κοινωνία της Θεσσαλονίκης.