Skip to main content

Το ξέσπασμα Βασιλειάδη για μια νεκρή χελώνα σε παραλία της Περαίας

Το ξέσπασμα του Χρήστου Βασιλειάδη για μια νεκρή χελώνα σε αποσύνθεση στην Περαία της Θεσσαλονίκης, καθώς και τα σκουπίδια που ήταν αφημένα

Το ξέσπασμα του Χρήστου Βασιλειάδη, του Θεσσαλονικιού που αναμένεται να ταξιδέψει με την ελληνική σημαία στον Αρκτικό Κύκλο, προκάλεσε το θέαμα μίας νεκρής θαλάσσιας χελώνας σε αποσύνθεση στην Περαία της Θεσσαλονίκης, καθώς και τα σκουπίδια που ήταν αφημένα στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής.

Σε σχετικό βίντεο που ανάρτησε στο Facebook, ο Χρήστος Βασιλειάδης αναφέρει πως όταν επικοινώνησε με το Λιμενικό, οι αρμόδιοι εξέφρασαν την έκπληξή τους για το γεγονός πως ο δήμος Θερμαϊκού δεν έχει περισυλλέξει ακόμα το κουφάρι του θαλάσσιου ζώου, μιας και είναι ενήμεροι ήδη δύο ημέρες.

Παράλληλα, επικρίνει τη στάση των περιπατητών και όσων πηγαίνουν στο μέρος καθώς κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για το άτυχο ζώο. «Περνάς δίπλα από το ζωάκι το καημένο, που βρίσκεται σε αποσύνθεση εδώ στην Περαία στη μεριά που είναι το ακρωτήρι και δεν σε ενδιαφέρει. Αν ήταν παιδί θα σε ενδιέφερε; Θα σε ενδιέφερε μάλλον» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει, δείχνοντας παράλληλα πεταμένες σακούλες και ποτήρια στην παραλία:

«Τα σκουπίδια, δεν σε ενδιαφέρουν όλα αυτά; Τα σκυλιά τα κάνουν όλα αυτά τα σκουπίδια; Όχι φίλε μου, εσύ τα κάνεις αυτά τα σκουπίδια. Εσύ ο άνθρωπος».

«Μιλάμε για μικρή οικολογική καταστροφή, αλλά σημαντική. (...) Αν θες να κάνεις λίγο πιο όμορφο τον κόσμο γύρω σου, πρέπει κι εσύ να προσπαθήσεις γι αυτό» καταλήγει.