Skip to main content

Το χιόνι περιορίζει τα μπλόκα

Ο «στρατηγός χειμώνας» ανέλαβε …πρωτοβουλία σήμερα και υποχρέωσε τους αγρότες στα μπλόκα να αναδιπλωθούν, μειώνοντας τις ώρες διάρκειας των αποκλεισμών των οδικών αξόνων.
Μπορεί οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών να μην έκαμψαν τις αγροτικές κινητοποιήσεις, όμως το χιόνι που πέφτει από τα ξημερώματα σήμερα στη Μακεδονία και τη Θράκη έκανε το …θαύμα του. Οι αγρότες αποφάσισαν να μειώσουν δραστικά τις ώρες αποκλεισμού των σημείων όπου έχουν στήσει εδώ και 14 μέρες τα μπλόκα τους.

Έτσι, οι αγρότες του νομού Δράμας περιόρισαν σήμερα από 12 σε μόλις πέντε τις ώρες απαγόρευσης της διέλευσης κάθε οχήματος στο Τελωνείο Εξοχής, στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, θέλοντας να διευκολύνουν τους ταξιδιώτες και τους αυτοκινητιστές.

Αντίθετα, οι αγρότες του νομού Ξάνθης, που κλείνουν καθημερινά τη Γέφυρα του Νέστου (στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης), πήραν την απόφαση να μην προβούν σήμερα σε αποκλεισμό του συγκεκριμένου σημείου, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών, αφήνοντας εντελώς ελεύθερη την κίνηση από την Ανατολική Μακεδονία προς τη Θράκη (και αντίθετα).

Αμετακίνητοι
, πάντως, στο 24ωρο μπλόκο τους επί της Εγνατίας Οδού (στον Κόμβο Χρυσούπολης) παραμένουν οι αγρότες του νομού Καβάλας, εμποδίζοντας κάθε κίνηση και στα δύο ρεύματα στον κύριο οδικό άξονα της περιοχής.