Skip to main content

Τόκιο 2020: Δεν τα κατάφεραν Τσιτσιπάς-Σάκκαρη-Ηττήθηκαν στους προημιτελικούς

Ηττήθηκαν από δύο έμπειρους τενίστες στο διπλό, τους Αυστραλούς Πιρς – Μπάρτι, με 4-6, 6-4, 6-10 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφεραν να προκριθούν στους ημιτελικούς του τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ηττήθηκαν από δύο έμπειρους τενίστες στο διπλό, τους Αυστραλούς Πιρς – Μπάρτι, με 4-6, 6-4, 6-10 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Οι Τζον Πιρς και Άσλεϊ Μπάρτι στο πρώτο σετ επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν φαβορί για τη σημερινή αναμέτρηση αλλά και οι Έλληνες τενίστες έδειξαν ότι δεν συγκαταλέγονται τυχαία στους καλύτερους του κόσμου. Παρόλο που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία ως ζευγάρι από παιχνίδια στο διπλό, χάρη στο πολύ καλό σερβίς τους μέχρι και το 4-4 δεν άφησαν τους Αυστραλούς να… πάρουν ανάσα. Στη συνέχεια όμως οι Πιρς – Μπάρτι «έσπασαν» το σερβίς του Τσιτσιπά και πήραν το σετ.

Στο δεύτερο σετ η ελληνική ομάδα βρήκε τον τρόπο να ελέγξει το παιχνίδι των αντιπάλων της. Πήρε τα πρώτα δύο γκέιμ, οι Αυστραλοί μείωσαν αλλά και πάλι οι πρωταθλητές μας διεύρυναν τη διαφορά σε 3-1. Οι τενίστες μας κράτησαν τη διαφορά των δύο γκέιμς μέχρι την ολοκλήρωση του σετ και με 6-4 ισοφάρισαν σε 1-1.

Στο τρίτο σετ ο Πίρς εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του και ισοφάρισε για να απαντήσει ο Τσιτσιπάς και, στη συνέχεια, η Σάκκαρη να κάνει το 2-1. Ο Πιρς, με δέκα χρόνια εμπειρία από αγώνες στο διπλό, έδωσε το προβάδισμα στην Αυστραλία με 3-2. Κάποια λάθη του ελληνικού δίδυμου σε συνδυασμό με την εμπειρία των Αυστραλών το σκορ διαμορφώθηκε σε 9-4. Οι Έλληνες μείωσαν σε 6-9 αλλά η εμπειρία των Πιρς – Μπάρτι δεν άφησε περιθώρια ελπίδας και υπερίσχυσαν με 10-6.

Πηγή: Καθημερινή