Skip to main content

Τόκιο: Μεγάλη εμφάνιση της ομάδας πόλο - Νίκησε Μαυροβούνιο και πάει ημιτελικά

Αγγίζει τα μετάλλια η εθνική ομάδα πόλο περνώντας έυκολα στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά. Ουγγαρία ή Κροατία ο επόμενος αντίπαλος.

Με μία ακόμη μεγαλειώση εμφάνιση, κυρίως στην άμυνα, η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών διέλυσε με 10-4 το Μαυροβούνιο στον δεύτερο χρονικά προημιτελικό και προκρίθηκε πανηγυρικά στους ημιτελικούς του Ολυμπιακού τουρνουά, μπαίνοντας στη... ζώνη των μεταλλίων.

Άμυνα για σεμινάριο από τους διεθνείς του Θοδωρή Βλάχου, που δεν επέτρεψαν στους Μαυροβούνιους σε καμία στιγμή του ματς να βρουν το ... εύκολο γκολ. Στην επίθεση η «γαλανόλευκη» βρήκε τις λύσεις και με αρχισκόρερ των Κωνσταντίνο Γεννηδουνιά (5 γκολ) κατάφερε να προκριθεί στην τετράδα, όπου, πλέον, τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Η Ελλάδα έκανε άλλη μία μυθική εμφάνιση απέναντι σε μία ομάδα που την επέλεξε για να βρεθούν στους «8» (σ.σ. το Μαυροβούνιο ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από την Σερβία) κι απέδειξε ότι όταν είναι προσηλωμένη στο στόχο της και ο ένας παίκτης παίζει για τον άλλο, είναι ικανή να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Στον ημιτελικό της Παρασκευής (6/8, 09:30), η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ Ουγγαρίας και Κροατίας. Είναι η δεύτερη φορά, μετά από 17 χρόνια και τους Αγώνες της Αθήνας το 2004, που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα φτάνει στην τετράδα του Ολυμπιακού τουρνουά, ευελπιστώντας τώρα να φτάσει μέχρι τον τελικό της Κυριακής, όπου ανεξάρτητα από την έκβασή του θα έχει πανηγυρίσει ένα μετάλλιο.

Ακόμη, πάντως, κι αν δεν συμβεί αυτό, η ελληνική ομάδα θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία για την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον «μικρό» τελικό που θα προηγηθεί.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 3-1, 4-2

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 1-1 Μπργκούλιαν (περιφέρεια), 2-1 Φουντούλης (περιφέρεια), 3-1 Γκιουβέτσης (π.π.), 4-1 Γενηδουνιάς (πέναλτι), 5-1 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 6-1 Γενηδουνιάς (πέναλτι), 6-2 Ιβοβιτς (περιφέρεια), 6-3 Τσούτσκοβιτς (φουνταριστός), 7-3 Παπαναστασίου (π.π.), 8-3 Αργυρόπουλος (φουνταριστός), 9-3 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 9-4 Ιβοβιτς (κόντρα), 10-4 Καπότσης (περιφέρεια).

Η εθνική είχε 2/6 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού. Το Μαυροβούνιο είχε 0/10 με παίκτη παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα.

Αποβλήθηκαν με αντικατάσταση ο Σπάιτς (7΄40΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου) και ο Μπργκούλιαν (7΄20΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου). Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Πέτκοβιτς (1΄51΄΄ πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου) και ο Σκουμπάκης (4΄53΄΄ πριν το τέλος του αγώνα)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβας, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς): Κάντιτς, Μπργκούλιαν 1, Πέρκοβιτς, Πέτκοβιτς, Τσούτσκοβιτς 1, Πόπαντιτς, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα, Ιβοβιτς 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Μπανίσεβιτς