Skip to main content

Τόκιο: Παράταση περιοριστικών μέτρων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, πρόκειται να αρχίσουν στις 23 Ιουλίου - Eμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι μπορεί να προκαλέσει ισχυρό κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού

Ιδιαιτέρως πιθανή, θεωρείται η παράταση των περιοριστικών μέτρων στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο, στο πλαίσιο των προσπαθειών για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην ιαπωνική πρωτεύουσα, που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Το Τόκιο και τρεις γειτονικοί νομοί, συγκαταλέγονται μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται σε κατάσταση «οιονεί» έκτακτης ανάγκης, που θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουλίου, αλλά μια πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων, «υποχρεώνει» τους αξιωματούχους να κλίνουν προς τη διατήρηση των περιορισμών. Πρόκειται για μία ενέργεια, που θα μπορούσε να επηρεάσει τον αριθμό των θεατών που θα έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν διά ζώσης την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανάλογα με την έκταση της πίεσης στο σύστημα υγείας, η κυβέρνηση θα μπορούσε να αποκαταστήσει μια πλήρη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το Τόκιο, ανέφεραν οι πηγές. Τα κρούσματα στην πόλη υποδοχής των Ολυμπιακών Αγώνων αυξήθηκαν στα 714 την Τετάρτη (30/6) και είναι τα περισσότερα που εντοπίσθηκαν τον τελευταίο μήνα.

Η σχετική απόφαση, αναμένεται κοντά στις 8 Ιουλίου, όταν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, θα αφιχθεί στην Ιαπωνία.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, πρόκειται να αρχίσουν στις 23 Ιουλίου, αλλά πολλοί στην Ιαπωνία παραμένουν αντίθετοι στην διεξαγωγή της διοργάνωσης, για την οποία, ειδικοί ιατρικοί εμπειρογνώμονες, προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα ισχυρό κύμα κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, οι θεατές σε ένα αθλητικό δρώμενο θα είναι 5.000, ενώ οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων, έχουν αποφασίσει παρουσία για έως και το ήμισυ της χωρητικότητας του χώρου ή 10.000 άτομα κατ' ανώτατο όριο, με την προϋπόθεση άρσης των περιοριστικών μέτρων έκτακτης ανάγκης.