Skip to main content

Τόκιο: Προετοιμάζεται για τον προημιτελικό της Τετάρτης η εθνική πόλο

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει κερδίσει ως τώρα τις εντυπώσεις, ωστόσο ακολουθεί ένα κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στο Μαυροβούνιο.

Η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών ολοκλήρωσε το πρωί τις υποχρεώσεις της στην Α΄ φάση του Ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο με μία εύκολη νίκη 14-5 επί των ΗΠΑ, που της χάρισε και την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει κερδίσει ως τώρα τις εντυπώσεις, όμως το... κοντέρ μηδενίζει πλέον και το κρισιμότερο παιχνίδι του τουρνουά είναι αυτό που ακολουθεί με το Μαυροβούνιο, στους προημιτελικούς της Τετάρτης (4/8, 09:30). Εκεί όπου με νίκη, η ελληνική ομάδα θα μπει για δεύτερη φορά στην ιστορία της στην τετράδα των Ολυμπιακών Αγώνων και στη ζώνη των μεταλλίων.

«Η πρώτη θέση είναι κάτι αξιόλογο, κάτι που μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε. Η μεγάλη νίκη σήμερα δεν έχει κάποια σημασία, ήταν απλά άλλη μία καλή εμφάνιση, ειδικότερα στην άμυνα. Το κρατάμε και ελπίζουμε να φέρουμε τα ίδια στοιχεία στα επόμενα παιχνίδια, πόσω μάλλον στον προημιτελικό», δήλωσε στην κάμερα της ΕΟΕ ο Ντίνος Γενηδουνιάς, που ήταν ο πρώτος σκόρερ της σημερινής αναμέτρησης με πέντε τέρματα. «Οι ΗΠΑ είναι μία αρκετά καλή ομάδα, ήταν πολύ ανταγωνιστικοί στα προηγούμενα παιχνίδια. Αυτοί δεν κυνηγούσαν κάτι, εμείς κυνηγούσαμε την πρώτη θέση και από το πρώτο οκτάλεπτο φάνηκε ότι το θέλαμε πιο πολύ», εξήγησε ο διεθνής περιφερειακός, αναφερόμενος στην -πολύ ευκολότερη του αναμενομένου- σημερινή επικράτηση.

Για τον προημιτελικό της Τετάρτης, ο Γενηδουνιάς ήταν ξεκάθαρος: «Πριν ακόμη έρθουμε στο τουρνουά, ξέραμε ότι με όποια ομάδα κι αν διασταυρωθούμε από τον άλλο όμιλο, θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Νομίζω ότι το Μαυροβούνιο είναι μία από τις πιο βατές ομάδες του άλλου ομίλου, αλλά δεν παύει να είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να έχουμε την ίδια ενέργεια, τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια άμυνα, για να διεκδικήσουμε κάτι καλό σε αυτό τον αγώνα».

Όσο για το «κλειδί» της εξαιρετικής ως τώρα παρουσίας της εθνικής στο Τόκιο, ο άσος του Ολυμπιακού τόνισε: «Το όπλο μας είναι η άμυνα, πάει πολύ καλά ο Μάνος Ζερδεβάς και νομίζω ότι έχουμε δείξει μία πολύ καλή εικόνα που πρέπει να τη συνεχίσουμε».