Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020
x

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΞΙ ΓΡΑΜΜΕΣ

Με την ανάθεση του έργου στα ΚΤΕΛ ο ΟΑΣΘ θα εξοικονομήσει περί τα 20 οχήματα καθώς και 60 οδηγούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΣΕΘ.

Για σημαντικό όφελος για τους πολίτες και το επιβατικό κοινό κάνει λόγο ο ΟΣΕΘ, για το σχέδιο συνεργασίας και συνέργειας των αστικών συγκοινωνιών με τα ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης, τα οποία αναλαμβάνουν κατόπιν διαδικασίας ανάθεσης να εκτελούν μέρος του συγκοινωνιακού έργου που μέχρι σήμερα εκτελεί ο ΟΑΣΘ.

Το σχέδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕΘ, έχει μπει στην τελική ευθεία, όπως είχε παρουσιάσει η Voria.gr (δείτε εδώ). Απομένουν να διευθετηθούν λεπτομέρειες και θα υπογραφεί τόσο από τον ΟΣΕΘ όσο και από τον ΟΑΣΘ και τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Ως αρμόδιος φορέας που έχει την εποπτεία και την ευθύνη των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ Α.Ε.) συμμετείχε, όπως προέβλεπε και η σχετική απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΟΑΣΘ και των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, προκειμένου η δεύτερη Α.Ε. να αναλάβει να εκτελεί συγκεκριμένα δρομολόγια για λογαριασμό του πρώτου.

Σύμφωνα με τον ΟΣΕΘ, μετά τη συνεργασία που προκύπει, «τα δρομολόγια θα εκτελούνται από σύγχρονα, ασφαλή και άνετα οχήματα, κατάλληλα σχεδιασμένα για μεγαλύτερες χιλιομετρικές αποστάσεις, ενώ το εισιτήριο θα παραμείνει στην τιμή που είναι σήμερα, δηλαδή στο 1 ευρώ με τις όποιες εκπτώσεις και τη δυνατότητα προμήθειας καρτών απεριορίστων διαδρομών να ισχύουν.

»Όφελος, όμως, θα προκύψει και για το επιβατικό κοινό εκτός των συγκεκριμένων περιοχών, καθώς με την ανάθεση του έργου στα ΚΤΕΛ ο ΟΑΣΘ θα εξοικονομήσει περί τα 20 οχήματα καθώς και 60 οδηγούς, που θα είναι στην ευχέρεια του Οργανισμού να εντάξει στο λοιπό πρόγραμμα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Τέλος, ωφελημένο από τη συμφωνία θα είναι και το δημόσιο, καθώς το ύψος του ποσού που θα καταβάλλεται στα ΚΤΕΛ είναι μικρότερο από ό,τι μέχρι τώρα κόστιζε στον ΟΑΣΘ να εκτελεί το συγκεκριμένο έργο.

Το νέο πρόγραμμα, μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μετά τον Απρίλιο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ