Skip to main content

Τον Αύγουστο η συνάντηση «συμφιλίωσης» για Πούτιν - Ερντογάν

Στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος και μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στην Τουρκία - Η συνάντηση θα γίνει στην Αγία Πετρούπολη

Με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα συναντηθεί το πρώτο 15ημερο του Αυγούστου ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Μεχμέτ Σισμέκ.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο κ. Ερντογάν θα ταξιδέψει στην Αγία Πετρούπολη στις 9 Αυγούστου.

Ο Μεχμέτ Σισμέκ συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Αρκάντι Ντβόρκοβιτς προκειμένου να συζητήσουν για την αποκατάσταση των σχέσεων Μόσχας - Άγκυρας που επιδεινώθηκαν μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία κοντά στα συριακά σύνορα τον περασμένο Νοέμβριο.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Ρωσία και Τουρκία θα αποκαταστήσουν σταδιακά τις σχέσεις τους στους τομείς του εμπορίου και της οικονομίας.

«Είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας, ακόμη και να τις αναβαθμίσουμε σε σχέση με αυτές που υπήρχαν πριν από τις 24 Νοεμβρίου», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης στον Ντβόρκοβιτς κατά την έναρξη της συνάντησης στη Μόσχα.