Skip to main content

Τον Δεκέμβριο εξελίξεις για ΕΛΒΟ, ΕΒΖ και Hellenic Steel

Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας για τις εξελίξεις σε τρεις σημαντικές βιομηχανίες της Β. Ελλάδας, στο περιθώριο του Thessaloniki Summit.

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις για το μέλλον τριών βιομηχανιών της Βόρειας Ελλάδας, ήτοι της ΕΛΒΟ, της ΕΒΖ και της Hellenic Steel, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Βιομηχανίας, Στέργιο Πιτσιόρλα.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας στο περιθώριο του Thessaloniki Summit, στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, ο τρίτος τη σειρά, για την ΕΛΒΟ, ο οποίος, όπως εκτίμησε, θα είναι γόνιμος. Σύμφωνα με τον υπουργό, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον πέντε επενδυτικά σχήματα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν 1-2 ακόμη.

Σε ό,τι αφορά την ΕΒΖ, εκτίμησε ότι θα υπάρξει και σε αυτήν την περίπτωση θετική έκβαση και αποκάλυψε ότι υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενοι, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες, κάτι που είπε ότι θα γίνει σύντομα.

Τέλος, για τη Hellenic Steel, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι έχει κατατεθεί στο δικαστήριο αίτηση για εξυγίανση, η οποία εκδικάζεται στις αρχές Δεκεμβρίου και ο ίδιος εκτιμά ότι θα εγκριθεί. «Αυτό σημαίνει ότι έχει βρεθεί ο επενδυτής που θα βάλει τα κεφάλαια για να αναπτυχθεί η εταιρεία και αυτό είναι μια θετική εξέλιξη», ανέφερε.

«Προσπαθούμε να πετύχουμε έναν συνδυασμό πολιτικής που θα εξασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και θα διορθώνει σταδιακά τις αδικίες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, βάζοντας τις βάσεις για μια ανάπτυξη χωρίς πισωγυρίσματα. Σε αυτό το πλαίσιο επαναφέραμε την ιδέα των συλλογικών διαπραγμάτευση. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι συνεχώς στο κάδρο γιατί από τη δική τους δουλειά εξαρτάται η ανάπτυξη. Η ελληνική οικονομία πρέπει να χτιστεί πάνω στη γνώση, την έρευνα, την καινοτομία και την υψηλή ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού», είπε ακόμη ο υπουργός.