Skip to main content

Τον Δεκέμβριο το ν/σ για σύμπραξη Πανεπιστημίου - ΤΕΙ δυτ. Μακεδονίας

Το θέμα τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας με τη διοίκηση του ΤΕΙ, την Παρασκευή.

Η σχεδιαζόμενη σύμπραξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σε ένα ενιαίο ίδρυμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γιώργος Αγγελόπουλος με τη διοίκηση του ΤΕΙ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι βουλευτές Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης, Ιωάννης Θεοφύλακτος, Γιώργος Ντζιμάνης και Θέμης Μουμουλίδης, ενώ εκτός από τη συζήτηση με τις πρυτανικές αρχές πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ), του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) και διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος.

Τα επιμέρους θέματα που συζητήθηκαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφορούσαν στα τμήματα του νέου Ιδρύματος, στη γρήγορη αξιολόγηση (fast track) του Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού με το 60% της επιτροπής αξιολόγησης από το υπουργείο και στον τρόπο που θα οργανωθεί η διοίκηση του νέου ιδρύματος. Στόχος, όπως επισημάνθηκε, είναι το σχετικό νομοσχέδιο για τη σύμπραξη να κατατεθεί στη Βουλή πριν τα Χριστούγεννα, ώστε το νέο ίδρυμα να είναι στα μηχανογραφικά τον Μάρτιο του 2019.