Skip to main content

Τον έκλεψαν παριστάνοντας τους αστυνομικούς

Ένας σεσημασμένος Ρουμάνος, που επανειλημμένα έχει κλέψει οδηγούς παριστάνοντας τον Έλληνα …αστυνομικό, αφαίρεσε με συνεργό του 6.000 ευρώ από ξένο υπήκοο στην Εγνατία Οδό.
Έξι χιλιάδες ευρώ αφαίρεσαν από το πορτοφόλι ξένου οδηγού, στην Εγνατία Οδό, δύο άγνωστοι που παρίσταναν τους Έλληνες αστυνομικούς. Συγκεκριμένα, χθες νωρίς το μεσημέρι, στην Εγνατία στο ύψος του Αγ. Ανδρέα Καβάλας, οι δύο δράστες ακινητοποίησαν με το αυτοκίνητό τους ξένο ΙΧ (έφερε γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας) και παριστάνοντας τους αστυνομικούς με πολιτική περιβολή εξήγησαν στον ανυποψίαστο οδηγό ότι θα πραγματοποιήσουν έλεγχο στο όχημά του για …ναρκωτικά.  Μιλώντας αγγλικά και τουρκικά, ζήτησαν το πορτοφόλι του θύματος για έλεγχο κι αφαίρεσαν επιδέξια από μέσα 6.000 ευρώ –από τα 8.400 ευρώ που περιέχονταν συνολικά.

Οι δυο κακοποιοί αποχαιρέτισαν ευγενικά τον οδηγό κι απομακρύνθηκαν, πριν ο ξένος υπήκοος αντιληφθεί την κλοπή. Λίγο αργότερα, ο άτυχος οδηγός  συνειδητοποίησε ότι είχε εξαπατηθεί και ληστευθεί, οπότε απευθύνθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.  Στις φωτογραφίες που του επιδείχθηκαν, αναγνώρισε με βεβαιότητα τον έναν από τους δράστες, υπήκοο Ρουμανίας, σεσημασμένο για ίδια αδικήματα στο παρελθόν στην περιοχή του νομού Καβάλας. 

Ο συγκεκριμένος δράστης συνηθίζει τα τελευταία χρόνια να στήνει «ενέδρες» στην Εγνατία Οδό, κατά τους θερινούς μήνες κυρίως, στοχεύοντας σε Τούρκους μετανάστες που διασχίζουν τη βόρεια Ελλάδα κατευθυνόμενοι στην πατρίδα τους.
Προανάκριση για το συμβάν ενεργεί το Τμ. Ασφαλείας Καβάλας.