Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021
x

ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΒΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σε συζήτηση με την Επίτροπο Γιόχανσον και τη Γερμανική Προεδρία πολλοί ευρωβουλευτές ζήτησαν να λογοδοτήσουν οι εμπλεκόμενοι σε τέτοια περιστατικά.

Η αστυνομική βία είναι απαράδεκτη και οφείλει πάντα να διερευνάται, δήλωσαν οι ευρωβουλευτές κατά τη διάρκεια συζήτησης την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζητώντας διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο κατά την επιβολή του νόμου.

Σε συζήτηση με την Επίτροπο Γιόχανσον και τη Γερμανική Προεδρία, πολλοί ευρωβουλευτές, αναφερόμενοι σε άλλες καταγγελίες αστυνομικής βίας κατά ευάλωτων μειονοτικών ομάδων και διαδηλωτών ανά τα κράτη μέλη, ζήτησαν να λογοδοτήσουν οι εμπλεκόμενοι και τέτοιου είδους περιστατικά να υπόκεινται σε ανεξάρτητο δημόσιο έλεγχο.

Αρκετοί ομιλητές έθιξαν την υπόθεση του Jozef Chovanec, του Σλοβάκου πολίτη που πέθανε κατά την κράτηση του στο αεροδρόμιο του Charleroi (Βέλγιο) τον Φεβρουάριο του 2018. Προέτρεψαν τις βελγικές αρχές να διερευνήσουν πλήρως την υπόθεση αυτή, την οποία θα παρακολουθήσει στενά η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ.

Ορισμένοι ευρωβουλευτές τόνισαν το δύσκολο έργο που επιτελούν οι αστυνομικές δυνάμεις στα κράτη μέλη και επιδοκίμασαν το έργο τους και την αφοσίωσή τους στη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών σε ολόκληρη την ΕΕ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ