Skip to main content

Τον Φεβρουάριο η πρώτη κανονική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

Η έξοδος της Ελλάδος στις αγορές θα γίνει μέσω έκδοσης ενός ομολόγου το οποίο θα είναι είτε δεκαετές, είτε εικοσαετές, είτε ακόμα και τριακονταετές.

Για τον Φεβρουάριο μετατίθεται, κατά πάσα πιθανότητα, η πρώτη κανονική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές για φέτος. Μέσω της έκδοσης ενός νέου ομολόγου, το οποίο εξετάζεται να είναι είτε δεκαετές, είτε εικοσαετές, είτε ακόμα και τριακονταετές. Και για όσους σπεύσουν να υποστηρίξουν ότι ένα βήμα έγινε ήδη την περασμένη εβδομάδα, να διευκρινίσουμε ότι εκείνη ήταν απλώς συμπληρωματική, παλαιότερης, μέσω της οποίας, ωστόσο, διασφαλίσθηκαν περί τα 2 δις ευρώ. Τα οποία στην πορεία μπορεί και να αποδειχθούν υπερπολύτιμα.

Γιατί όμως η Ελλάδα αναβάλει για το Φεβρουάριο την κανονική, πρώτη, έκδοση της. Διότι, όπως πληροφορείται η Voria.gr, τις επόμενες μέρες θα σημειωθεί συνωστισμός εκδόσεων από ευρωπαϊκές χώρες. Αρκεί να σημειωθεί ότι προετοιμάζεται ως και η Γερμανία. Όμως, δυο εκδόσεις ετοιμάζεται να κάνει προσεχώς, ακόμα και η ίδια η ΕΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος Sure. Γι αυτό και η Ελλάδα θα μετακινηθεί κατά μερικές μέρες, για να βρει όσο πιο φθηνό χρήμα γίνεται.

Το οποίο θα το χρειασθεί οπωσδήποτε. Ο προϋπολογισμός οριακά μόνο θα μπορέσει να καλύψει το κόστος των μέτρων στήριξης, με τις επεκτάσεις τους, εως τον Απρίλιο. Το στοίχημα της κυβέρνησης για την αντιμετώπισης της πανδημίας, είναι μεγάλο. Και πρέπει να κερδηθεί, με κάθε τρόπο από την πλευρά της Αθήνας. Αλλιώς θα τεθεί σε κίνδυνο όλη η προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα, της χώρας.