Skip to main content

Τον Γ. Καμίνη για το δήμο Αθηναίων εξετάζει η Ιπποκράτους

Το σενάριο του υπερκομματικού υποψηφίου για τον δήμο της Αθήνας και της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Δημοκρατική Αριστερά του κ. Φ. Κουβέλη κερδίζει έδαφος στην Ιπποκράτους, όσο πλησιάζει η ημερομηνία
Το σενάριο του υπερκομματικού υποψηφίου για τον δήμο της Αθήνας και της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Δημοκρατική Αριστερά του κ. Φ. Κουβέλη κερδίζει έδαφος στην Ιπποκράτους, όσο πλησιάζει η ημερομηνία για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι το ενδεχόμενο να προταθεί για το δήμο Αθηναίων ο Συνήγορος του Πολίτη Γιώργος Καμίνης. Σύμφωνα με «Το Βήμα», η πρόταση για κοινή στήριξη του κ. Καμίνη έγινε από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς και, όπως παραδέχονται στο ΠΑΣΟΚ, είναι και μια από τις προσωπικότητες κύρους που βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τα προβλήματα της διοίκησης και τις δυνατότητες αντιμετώπισής τους.

Επίσης, όπως αναφέρει, ο κ. Καμίνης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τα θέματα της αρμοδιότητάς του, ενώ είχε συμμετάσχει στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι ο κ. Παπανδρέου θα ήταν διατεθειμένος να προχωρήσει σε μια τέτοια πρόταση, αλλά εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, στους κόλπους της κυβέρνησης αλλάζουν τα δεδομένα για τα πρόσωπα που επιθυμούν ή πρόκειται να είναι υποψήφια στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Καμίνη ματαιώνει την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά για τη δημαρχία της Αθήνας και αναζωπυρώνει το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς της για την Περιφέρεια Αττικής.

Ωστόσο, ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Αττικής έχει εκδηλώσει ο νομάρχης Αθηνών Ι. Σγουρός, καθώς και ο νομάρχης Πειραιά κ. Ι. Μίχας.

«Όχι» από τον ΣΥΝ

Ο Συνασπισμός, πάντως, δεν φαίνεται διατεθειμένος να στηρίξει την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Καμίνη στον Δήμο Αθηναίων, όχι επειδή διατηρεί επιφυλάξεις προς το πρόσωπό του, αλλά γιατί -όπως επισημαίνουν στελέχη του ΣΥΝ- «δεν πρόκειται να δώσουμε συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσω των δημοτικών εκλογών».

Κομματικοί παράγοντες του ΣΥΝ σχολιάζουν ότι «δεν υπάρχει θέμα θετικής αντίδρασης από μέρους μας» και επικρίνουν τη Δημοκρατική Αριστερά, που φέρεται να προώθησε την ιδέα της υποψηφιότητας του Συνηγόρου του Πολίτη, υποστηρίζοντας ότι «η στάση της λειτουργεί εξ αντικειμένου υποβοηθητικά προς το ΠΑΣΟΚ». Εκτιμούν, δε, ότι το κυβερνών κόμμα «θέλει πάση θυσία να μην υπάρχει ηχηρή πολιτικοποίηση των δημοτικών εκλογών και στην κατεύθυνση αυτή διευκολύνεται».

Πηγές της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα το πολιτικό μήνυμα προς την κυβέρνηση πρέπει να είναι ηχηρό και επιμένει στην αναζήτηση μιας υποψηφιότητας από τον κομματικό και παραταξιακό χώρο του ΣΥΝ.