Skip to main content

Τον Ιούλιο του 2021 θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Ο Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη την αναβολή των Αγώνων για περίπου έναν χρόνο, έπειτα από συζήτησή του με τον Τόμας Μπαχ.

Στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεών τους βρίσκονται η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων σύμφωνα με το «NHK» και αναμένεται το επόμενο διάστημα να κάνουν γνωστές με επίσημη ανακοίνωση τις νέες ημερομηνίες.

Οι Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2021 με την τελετή έναρξης να ορίζεται στις 23 Ιουλίου και την τελετή λήξης στις 8 Αυγούστου.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για περίπου έναν χρόνο, έπειτα από συζήτησή του με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Η αναβολή χαρακτηρίζεται βαρύ πλήγμα για την Ιαπωνία, η οποία έχει επενδύσει περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία τους, ωστόσο οι αγορές αρχικά πανηγύρισαν την απόφαση, καθώς αρκετοί επενδυτές προεξοφλούσαν την ακύρωση της διοργάνωσης.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιασουτόσι Νισιμούρα δήλωσε ότι η κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζει πακέτο μέτρων για την τόνωση της οικονομίας, θα λάβει υπόψη της πως η αναβολή των αγώνων θα μειώσει κατά τρισεκατομμύρια γεν τη ζήτηση.