Skip to main content

Τον Ιούνιο η λίστα για την προκλητή συνταγογράφηση

Λίστα με τους «πρωτοπόρους», όπως τους χαρακτήρισε, γιατρούς, φαρμακοποιούς και εταιρείες που δημιουργούν το φαινόμενο της προκλητής συνταγογράφησης θα δοθεί στη δημοσιότητα τον Ιούνιο, όπως γνωστοποί
Λίστα με τους «πρωτοπόρους», όπως τους χαρακτήρισε, γιατρούς, φαρμακοποιούς και εταιρείες που δημιουργούν το φαινόμενο της προκλητής συνταγογράφησης θα δοθεί στη δημοσιότητα τον Ιούνιο, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

«Θεσπίσαμε νόμο για την επιβολή βαρύτατων κυρώσεων στους γιατρούς- φαρμακοποιούς που δημιουργούν το φαινόμενο της προκλητής συνταγογράφησης. Και επειδή ο ηλεκτρονικός έλεγχος της συνταγογράφησης από την 1.5.2010 ξεκίνησε, σε σχέση με το ΙΚΑ σε όλη τη χώρα, τον Ιούνιο θα έχουμε τους “πρωτοπόρους” γιατρούς, φαρμακοποιούς, εταιρείες που θα τους δώσουμε στη δημοσιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός χαρακτήρισε «πρόσκαιρη» την περικοπή των δώρων στους συνταξιούχους, ενώ σε ό,τι αφορά τις διαμαρτυρίες τους, επεσήμανε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ή απαντάς με μέτρα ή καλύτερο είναι να σιωπάς και πρόσθεσε πως μια πρώτη έμπρακτη απάντηση είναι η κατοχύρωση στο σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό μιας αύξησης 200 ευρώ σε όσους παίρνουν σύνταξη ως 800 ευρώ.

Υπογράμμισε δε πως «όσο η κυβέρνηση καταφέρνει να υλοποιήσει την πολιτική της στην αύξηση των εσόδων από εισφορές και στη μείωση της σπατάλης στα φάρμακα κ.λπ. θα μπορέσει να επιστρέψει στους χαμηλοσυνταξιούχους ένα μεγάλο μέρος από την αγοραστική τους δύναμη που χάθηκε με τα μέτρα».

Κληθείς να κάνει μια πρόβλεψη για το ύψος της ανεργίας τα επόμενα χρόνια, απάντησε πως «η κατάσταση είναι δύσκολη και οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις της κυβέρνησης είναι η μόνη ελπίδα σωτηρίας», προσθέτοντας πως «η Εθνική Στατιστική Αρχή καταγράφει 12,1% ανεργία το Φεβρουάριο. Τις εκτιμήσεις αυτές η ανωτέρω Αρχή τις έχει κάνει από το Δεκέμβριο και επιβεβαιώνεται. Οι εκτιμήσεις αυτές μάλιστα αποτέλεσαν τη βάση για τις δικές μου τοποθετήσεις στη Βουλή, με την πρόσθεση και του 6,5% που απασχολούνταν το Δεκέμβριο στις ελαστικές μορφές εργασίας».

Ερωτηθείς δε σχετικά με την καταψήφιση των μέτρων από τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και αν φοβάται ότι θα υπάρξουν αλυσιδωτές εξελίξεις, παρατήρησε πως αν το ΠΑΣΟΚ αποτύχει το πολιτικό σύστημα με τη σημερινή του μορφή θα πάψει να υπάρχει, συμπληρώνοντας πως «μια έκρηξη σε οποιοδήποτε κόμμα θα επιφέρει ανατρεπτικές αλλαγές σε όλα τα κόμματα».