Skip to main content

Τον Ιούνιο η πρώτη ολομέλεια της επιτροπής για τα εμπορικά σήματα

Κλήθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας να διορίσει εμπειρογνώμονες ώστε να συμβουλεύουν ad hoc την εν λόγω «Διεθνή Ομάδα».

Στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκαν σήμερα ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννης Μπράχος και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Αντρέι Ζερνόφσκι.
      
Σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι δύο πλευρές, πρόκειται για την έναρξη των εργασιών της «Διεθνούς Ομάδας Εμπειρογνωμόνων» της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για εμπορικά ονόματα, εμπορικά σήματα και εμπορικά σήματα, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν και να θέτουν τα πολιτικά θεμέλια για να συγκληθεί η πρώτη σύνοδος ολομέλειας τον Ιούνιο.

Παράλληλα, υπεγράφησαν και στάλθηκαν επιστολές στην IPO (Intellectual Property Office)  της ΕΕ και στον WIPO (World Intellectual Property Organization) αντιστοίχως, καλώντας τους να διορίσουν εμπειρογνώμονες ώστε να συμβουλεύουν ad hoc την εν λόγω "Διεθνή Ομάδα".
        
«Αυτό το στέρεο βήμα, άρρηκτα συνδεδεμένο με τον θεσμοθετημένο διάλογο των επιχειρηματικών κοινοτήτων, είναι απτή απόδειξη της πλήρους δέσμευσης των χωρών μας στη "Συμφωνία Πρεσπών" και της συνεχιζόμενης δέσμευσής μας στην εμβάθυνση της συνεργασίας προς όφελος των διμερών δεσμών και της περιοχής ως συνόλου», αναφέρει χαρακτηριστικά το κοινό ανακοινωθέν.