Skip to main content

Τον Ιούνιο ολοκληρώνονται τα έργα ασφαλτόστρωσης στη Μοναστηρίου

Σε συνεννόηση με τον Απ. Τζιτζικώστα, δώσαμε προτεραιότητα στο συγκεκριμένο έργο εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση του, είπε η Β. Πατουλίδου

Την εξέλιξη των εργασιών της συντήρησης ασφαλτόστρωσης της οδού Μοναστηρίου στα διοικητικά όρια του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης επιθεώρησαν η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, διαπιστώνοντας ότι ολοκληρώνονται εντός του Ιουνίου 2018.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των Ίδιων Πόρων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης μέχρι το ύψος των 300.000 ευρώ ενώ η συμμετοχή του δήμου ανέρχεται στο ύψος των 196.000 ευρώ και περιλαμβάνει την αποκατάσταση του οδοστρώματος τμήματος της οδού Μοναστηρίου από την διασταύρωση με τον Δενδροπόταμο μέχρι και την οδό Κ. Βάρναλη.

Σε δηλώσεις της η κα. Πατουλίδου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “σήμερα, διαπιστώνουμε με τον αγαπητό δήμαρχο Λάζαρο Κυρίζογλου ότι η Μοναστηρίου άλλαξε επιτέλους όψη. Η συγκεκριμένη οδός ήταν για πολλά χρόνια η μοναδική δυτική είσοδος της Θεσσαλονίκης. Ένας δρόμος που έσφυζε από ζωή. Αποτελεί μια από τις πιο βασικές εισόδους της πόλης, ωστόσο ήταν πάντα ένας υποβαθμισμένος δρόμος. Η εικόνα της εγκατάλειψης ήταν απογοητευτική. Η ελλιπή συντήρηση επί χρόνια, έχει οδηγήσει σε σημαντικές φθορές δημιουργώντας συνθήκες επικινδυνότητας. Σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, δώσαμε προτεραιότητα στο συγκεκριμένο έργο εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση του. Η μεγάλη και ενιαία παρέμβαση συντήρησης και ασφαλτόστρωσης της οδού έχει πλέον δρομολογηθεί. Η ασφαλτόστρωση της Μοναστηρίου στα διοικητικά όρια του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι τα μέσα Ιουνίου, πολύ νωρίτερα από τον αρχικό χρονικό προγραμματισμό.”

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ανέφερε τα εξής: “Ένα έργο κομβικής σημασίας ολοκληρώνεται όσον αφορά τουλάχιστον στο τμήμα της Μοναστηρίου που διέρχεται εντός των ορίων του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, δηλαδή από τη συμβολή της οδού Μοναστηρίου με την οδό Κουμαρά, στα όρια δηλαδή με τον δήμο Θεσσαλονίκης, έως τον Ιερό Ναό του Αγίου Πολυκάρπου, στα όρια με τον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου. Χαρακτηριστικά είναι τα “κόκκινα” σημεία της Μοναστηρίου στη συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών και στη συμβολή της με το δρόμο της Αγίας Παρασκευής, όπου οι φθορές είναι επικίνδυνες για τους διερχόμενους, καθώς η οδός δέχεται τεράστιους κυκλοφοριακούς φόρτους ενώ αυξημένη είναι και η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων. Δεν θα κλείνει ο δρόμος κατά τη διάρκεια της ασφαλτόστρωσης. Θα κλείνουν λωρίδες κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα για να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη η ταλαιπωρία των πολιτών. Με τη συνεργασία της Περιφέρειας και της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κας Πατουλίδου, διεκδικούμε περισσότερους πόρους από το κράτος για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το προγραμματικό μας σχέδιο προς όφελος των δημοτών μας αλλά και των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.”