Skip to main content

Τον κόμβο της Νίκαιας αποκλείουν σήμερα τα «κόκκινα» τρακτέρ

Τον κόμβο Νίκαιας της ΠΑΘΕ, λίγο έξω από τη Λάρισα, αποκλείουν εντός της ημέρας με τα τρακτέρ τους εκατοντάδες αγρότες από ολόκληρη τη Θεσσαλίας.
Τον κόμβο Νίκαιας της ΠΑΘΕ, λίγο έξω από τη Λάρισα, αποκλείουν εντός της ημέρας με τα τρακτέρ τους εκατοντάδες αγρότες από ολόκληρη τη Θεσσαλίας, στο πλαίσιο κινητοποίησης που διοργανώνει η ΠΑΣΥ και οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής, οι οποίες πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Περισσότερα από 800 «κόκκινα» τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία της Θεσσαλίας και θα κινηθούν προς τη Νίκαια όπου και θα στηθεί το αγροτικό μπλόκο. Τα τρακτέρ τους βγάζουν, εξάλλου, στο δρόμο Τυρνάβου-Ελασσόνας, στο ύψος του Αργυροπουλίου, οι αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΑΣΥ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αιτήματα για την εφάπαξ καταβολή 15000€ ανά αγροτική εκμετάλλευση, κατώτερες εγγυημένες τιμές σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του φόρου  πετρελαίου και επιστροφή του ΦΠΑ στο σύνολο της είσπραξης κάθε προϊόντος, άμεση καταβολή του 100% της ενιαίας ενίσχυσης και κατάργηση του διαχωρισμού των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα και μη. 

Η ΕΑΣ Λάρισας

Την Τετάρτη μπαίνουν στον χορό των κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους συναδέλφους τους που θα στήσουν μπλόκα σε Αιγίνιο, Μάλγαρα, Προμαχώνα, Κιλκίς και Τελωνείο Ευζώνων. Οι «γαλάζιοι» αγροτοσυνδικαλιστές της Λάρισας έχουν αποφασίσει, σε πρώτη φάση, να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων αλλά να παρατάξουν τα τρακτέρ εκατέρωθεν του κόμβου Πλατυκάμπου, στην ΠΑΘΕ, καθώς και του δρόμου Τυρνάβου-Ελασσόνας, στη Μελούνα.