Skip to main content

Τον Μάιο έρχονται νέες αντικειμενικές αξίες για τα ακίνητα όλης της επικράτειας

Φαίνεται ότι πριν καλά - καλά οριστικοποιηθεί το plan A για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, ολοκληρώνεται η σύνταξη του plan B, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή άμεσα.
Φαίνεται ότι πριν καλά - καλά οριστικοποιηθεί το plan A για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, ολοκληρώνεται η σύνταξη του plan B, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή άμεσα. Έτσι, μετά την αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα, που αναλύεται σε άλλο σημερινό ρεπορτάζ της Voria.gr, προωθείται και η αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακοίνωσή τους δεν θα γίνει τον Μάρτιο, όπως αρχικώς πιστεύονταν, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι ακόμα έτοιμες αλλά - το πιθανότερο είναι - μέσα στον Μάιο. Με αυτόν τον χρονικό ορίζοντα δουλεύουν τα αρμόδια μηχανογραφικά τμήματα, που θα σηκώσουν και το κύριο βάρος της προσπάθειας.

Η εντολή που έχει δοθεί είναι να γεφυρωθεί όσο είναι δυνατό το χάσμα μεταξύ των αντικειμενικών και των εμπορικών αξιών, καθώς, σε ορισμένες περιοχές της χώρας, εξακολουθούν να έχουν τεράστια απόσταση μεταξύ τους. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ως προς τα διαφυγόντα έσοδα από τη φορολόγηση των ακινήτων. Παράλληλα, όμως, με την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών, θα γίνει και μια ακόμα τροποποίηση. Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται η Voria.gr, θα γίνει αλλαγή και στο αφορολόγητο που θα ισχύσει για τις γονικές παροχές. Κι αυτό γιατί με την αύξηση των αντικειμενικών θα απειληθούν πολλά από τα σημερινά «αφορολόγητα» στις μεταβιβάσεις, γεγονός το οποίο κρίνεται κοινωνικά άδικο. Γι΄ αυτό και στο υπουργείο Οικονομικών παίρνουν από τώρα τα μέτρα τους...