Skip to main content

Τον Μάιο το 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στο δήμο Θεσσαλονίκης

Ο δήμος Θεσσαλονίκης στην προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει περαιτέρω τους δημότες, προχωρά και φέτος στη διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης

Στη διοργάνωση για τρίτη χρονιά του Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, κατά την περίοδο 11 - 14 Μαΐου, προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Η περιβαλλοντική εκδήλωση, η οποία θα εγκριθεί την ερχόμενη Δευτέρα από το δημοτικό συμβούλιο, θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ HELEXPO και θα καλύπτει χώρο 3.000 τ.μ., στο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο στο Περίπτερο 8.

Η δημοτική αρχή, στην προσπάθειά της να ευαισθητοποιήσει περαιτέρω τους δημότες, προχωρά και φέτος στη διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, «επιτυγχάνοντας το στόχο για την καθιέρωση ενός θεσμού ανακύκλωσης, στον οποίο θα έρχονται σε επαφή οι φορείς ανακύκλωσης, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ανακύκλωση και οι δημότες».

Υπενθυμίζεται ότι οι στόχοι του δήμου Θεσσαλονίκης είναι «η άμεση αύξηση της ανακύκλωσης από 14% που είναι σήμερα, στο 25% και η προσέγγιση στο 50%, έως το τέλος της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής».

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προβληθούν τα θέματα της ανακύκλωσης, τα projects που αναπτύσσονται κάθε έτος, τα οφέλη, καθώς επίσης και οι ετήσιοι στόχοι του δήμου Θεσσαλονίκης και οι μακροπρόθεσμες προοπτικές. Στο Φεστιβάλ και φέτος θα υπάρχουν μεταξύ άλλων διαδραστικά εργαστήρια παρουσίασης της ανακύκλωσης, στα οποία θα συμμετέχουν οι νέοι, αλλά και οι ενήλικες.  Επίσης, θα αναδειχθούν καινοτόμες πρακτικές ανακύκλωσης, οι οποίες εφαρμόζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2016 στο Φεστιβάλ συμμετείχαν περισσότεροι από 45 φορείς και εταιρείες και το παρακολούθησαν περίπου 6.000 δημότες και μαθητές. Η διοργάνωση θα αναπτυχθεί παράλληλα με τη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου και την Ανθοέκθεση της ΔΕΘ, γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στη μαζικοποίηση του Φεστιβάλ, με συνδιοργανωτές την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ και ΕΥΑΘ, ενώ τίθεται υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ και του ΕΟΑΝ.