Skip to main content

Τον Μάρτιο θα είναι αργά για δάκρυα

Ο Γιώργος Μαντζιούκης κάνει πρεμιέρα στη voria.gr και γράφει για όσα πρέπει γίνουν ώστε οι φίλοι του Ηρακλή να μην ξαναζήσουν τον εφιάλτη του περσινού καλοκαιριού

Το καλοκαίρι άπαντες γνώριζαν πως αν δεν κατέβουν στους δρόμους ο Ηρακλής δεν επρόκειτο να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Τώρα γνωρίζουν πως αν δεν στηρίξουν οικονομικά την αγαπημένη τους ομάδα και δεν δώσουν αυτά τα 15 ευρώ που απαιτούνται για τα εναπομείναντα πέντε εντός έδρας παιχνίδια, ο Ηρακλής θα κινδυνεύσει να μην εξασφαλίσει την αδειοδότηση.

Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα. Αν δεν συγκεντρωθούν ως τέλη Μαρτίου περίπου 700.000 ευρώ, ο Ηρακλής δεν θα μπορέσει να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Τότε, καμία πορεία των φιλάθλων δεν θα σώσει την κατάσταση, γιατί η προθεσμία θα έχει λήξει, οι κυανόλευκοι δεν θα έχουν τις υπογραφές (19 στο σύνολο) που απαιτούνται και ο εφιάλτης θα περάσει και πάλι πάνω από την Μίκρα.

Για ένα περίπου μήνα οι φίλαθλοι του Ηρακλή κατάφεραν να νικήσουν τους πάντες μέσω των αγώνων τους στους δρόμους και να βοηθήσουν σημαντικά τους διοικούντες να πάρουν το πολυπόθητο «ναι» της επιτροπής. Τώρα είναι τελείως διαφορετική περίπτωση, γιατί στον Ηρακλή γνωρίζουν τι χρειάζεται.

Όσο για αυτούς που μόνιμα γκρινιάζουν και δεν θέλουν να δώσουν 15 ευρώ, ας σκεφτούν το πώς η ομάδα τους θα συμμετέχει στο νέο πρωτάθλημα. Ας σκεφτούν το πώς θα πληρωθούν οι παίκτες που χθες συζήτησαν στα αποδυτήρια για τα οφειλόμενα. Όλα αυτά τα χρήματα ποιος θα τα βάλει, ο Ρέμος ή ο Πολύκαρπος;  Γιατί καλά κάνει ο κόσμος και απαιτεί από αυτούς που έφεραν τον Ηρακλή εδώ να πληρώσουν τα λάθη τους, αλλά από την άλλη δεν γίνεται να αφήσουν την ομάδα τους μόνη. Αν το κάνουν και δεν συγκεντρωθούν τα 700.000 ευρώ, τότε θα είναι αργά για δάκρυα.

Δυστυχώς ο κόσμος και πάλι καλείται να πληρώσει από την τσέπη του τα λάθη της προηγούμενης διοίκησης. Αυτής που μιλούσε για οικονομική εξυγίανση, αλλά ξέχασε να πληρώσει τους Βέρα, Τούμα, Μπόσνιακ και τους υπόλοιπους που απαιτούν τα χρήματα τους.

Δύο ομάδες καλείται να πληρώνει η διοίκηση Πρωτοδικείου και αυτό κανείς δεν θα πρέπει να το ξεχνά. Μία του παρελθόντος και μία την τωρινή. Γιατί καλά κάνουν όλοι και έχουν απαιτήσεις, αλλά να σκεφτούν ότι δεν υπάρχει κανένας μεγαλο-επιχειρηματίας που βάζει λεφτά στον Ηρακλή. Εκτός κι αν πιστεύουν ότι ο Γιάννης Τάκης και οι συνεργάτες του έχουν την οικονομική ευχέρεια να αντεπεξέλθουν.

Για τη φήμη που κυκλοφόρησε περί απεργίας των παικτών την Δευτέρα, σήμερα έχουμε Παρασκευή και προέχει το παιχνίδι της Κυριακής. Ας νικήσουν πρώτα τον Αστέρα Τρίπολης και μετά μπορούν να συζητήσουν ό,τι θέλουν με την διοίκηση. Πάνω από όλα όμως ο αγώνας.
Καλή δύναμη σε όλους, ραντεβού στο Καυτανζόγλειο…