Skip to main content

Τον Νοέμβριο οι προσφορές για τα θεματικά πάρκα

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο δημόσιος διεθνής διαγωνισμός, που έχει προκηρυχθεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης για τα οκτώ νέα θεματικά πάρκα μήκους 2,5 χλμ που θα κατασκευαστούν στην παραλία.
Σε εξέλιξη βρίσκεται ο δημόσιος διεθνής διαγωνισμός, που έχει προκηρυχθεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης για τα οκτώ νέα θεματικά πάρκα μήκους 2,5 χιλιομέτρων, που θα κατασκευαστούν στην παραλία, από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο έως το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι προσφορές, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, θα ανοίξουν στις 23 Νοεμβρίου και σε 2,5 χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 41.440.000 ευρώ, που θα «μεταμορφώσει» το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Ειδικότερα, πρόκειται να κατασκευαστούν τα πάρκα των Μ. Αλεξάνδρου, Απογευματινού Ήλιου, Άμμου, Ίσκιου, Εποχών, Οδ.Φωκά, Μεσογείου και Γλυπτών. Επίσης, θα δημιουργηθούν 30 στρέμματα πρασίνου, μία αλέα από κουκουναριές και πεύκα μήκους 1,1 χλμ -που θα προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα αλέα μήκους 1,5 χλμ- ενώ θα φυτευτούν 870 καινούρια δέντρα.

Εξάλλου, όπως δήλωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος στις 15 Νοεμβρίου, μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, θα τοποθετηθεί και ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας, απέναντι από το δημαρχιακό μέγαρο.