Skip to main content

Τον Σεπτέμβριο βυθιζόμενοι κάδοι στον Δ. Ευόσμου - Κορδελιού

Τοποθετούνται εντός του Σεπτεμβρίου, μετά τη δημοπράτησή τους, τα πρώτα πέντε ζεύγη βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων στον δήμο Ευόσμου - Κορδελιού

Δημοπρατήθηκαν και τοποθετούνται εντός του Σεπτεμβρίου, τα πρώτα πέντε ζεύγη βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων στον δήμο Ευόσμου - Κορδελιού.

Κάθε ζεύγος αποτελείται από έναν κάδο για απορρίμματα και έναν για ανακύκλωση.

Οι κάδοι θα τοποθετηθούν:

1. Στην Δημοτική ενότητα Ελευθερίου-Κορδελιού δύο ζεύγη: ένα ζεύγος στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου και ένα στην οδό Κων/νου Καραμανλή.
2. Στην Δημοτική ενότητα Ευόσμου τρία ζεύγη: ένα ζεύγος στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου, ένα στην συμβολή των οδών Καραολή & Δημητρίου με Αριστοτέλους και ένα στην οδό Αγαμέμνωνος.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, «οι βυθιζόμενοι κάδοι, που στο εξωτερικό υπάρχουν από τη δεκαετία του '90, δίνουν τη δυνατότητα αποτελεσματικότερης συγκομιδής των απορριμμάτων αλλά και μείωσης των λειτουργικών εξόδων των υπηρεσιών καθαριότητας. Ο κάθε κάδος να μπορεί να δέχεται απορρίμματα πολλαπλάσιου όγκου (μέχρι και 7 τουλάχιστον φορές μεγαλύτερου) με λειτουργικό και καλαίσθητο αποτέλεσμα για την πόλη αλλά και με προσιτή και εύκολη χρήση για τους πολίτες.

»Με τον τρόπο αυτό, γίνεται ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της βελτίωσης της λειτουργικότητας του Δήμου μας και κατά συνέπεια της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής.

»Στόχος, να εξαλειφθεί η εικόνα των διάσπαρτων συμβατικών κάδων σε όλους τους δρόμους του κέντρου και δίπλα στα εμπορικά καταστήματα σε πρώτη φάση».

Τα οφέλη από την τοποθέτηση των νέων αυτόματων κάδων απορριμμάτων θα είναι μεταξύ άλλων :

-Λιγότεροι κάδοι απορριμμάτων (ένας βυθιζόμενος κάδος με συμπίεση = 7 τουλάχιστον κοινοί κάδοι) και άρα βελτίωση της αισθητικής της πόλης
-Άνοιγμα των κάδων με αυτόματο μηχανισμό και όχι με τα χέρια
-Συγκέντρωση των απορριμμάτων σε αθέατο χώρο κάτω από το έδαφος και εύκολη αποκομιδή από τα απορριμματοφόρα του Δήμου
-Χρήση απλών απορριμματοφόρων για την αποκομιδή και όχι γερανοφόρων οχημάτων που απαιτούν επιπλέον κόστος.
-Εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών αφού όσο κι αν πλένεις τους κάδους αυτοί πάντα θα μυρίζουν λόγω του θερμού σχετικά κλίματος της χώρας μας.
-Αποφυγή της κλοπής ανακυκλώσιμων υλικών.