Skip to main content

Τον Τσίπρα προτείνει ο ΣΥΝ για πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Θετικά για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτίμησε το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, η οποία συνεδρίασε σήμερα και τόνισε ότι αυτό το αποτέλεσμα «ανοίγει δρόμους για τη δράση το
Θετικά για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτίμησε το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, η οποία συνεδρίασε χθες  και τόνισε ότι αυτό το αποτέλεσμα  «ανοίγει δρόμους για τη δράση του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Βουλή και τους κοινωνικούς αγώνες.»

Εξ άλλου, ανακοινώθηκε ότι σήμερα θα συνεδριάσει η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η πρόταση της Π.Γ. του ΣΥΝ προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, είναι να εκλεγεί ο Αλέξης Τσίπρας πρόεδρος της νέας Κ.Ο.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας  του ΣΥΝ έγινε μια πρώτη συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα «θα ασκήσει αριστερή αντιπολίτευση στη βάση του προγράμματός του και των θέσεων που παρουσίασε προεκλογικά». Η ολοκλήρωση της εκτίμησης για το εκλογικό αποτέλεσμα θα γίνει σε νέα συνεδρίαση η οποία ορίστηκε για το απόγευμα.

Στη ανακοίνωση του ΣΥΝ εκφράζονται ευχαριστίες «προς τους χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για τη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος» και ακόμη σημειώνεται ότι η Πολιτική Γραμματεία  «αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια την Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού και τον επικεφαλής της  Γιάννη Δραγασάκη για την συνεισφορά της στον εκλογικό αγώνα»