Skip to main content

Τον Τσίπρα συνάντησε μια μέρα μετά τον Μητσοτάκη ο Πάιατ

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα είχε ο Τζέφρι Πάιατ μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Με μία ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ενημέρωσε για την συνάντησή του με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας αναφέρει: «Συνάντησα σήμερα τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, με τον οποίο συζητήσαμε για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, το πλαίσιο της συνεργασίας 3+1 με το Ισραήλ και την Κύπρο, τις προοπτικές του αγωγού EastMed και την κλιμάκωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με την υπογραφή της συμφωνίας με την σημερινή κυβέρνηση της Λιβύης»

Από την πλευρά του ο κ. Πάιατ, εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, και σημειώνει ότι συζήτησαν, επίσης, για το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16, την ελληνοαμερικανική Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας και τις ευκαιρίες για περιφερειακή συνεργασία που δημιούργησε η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη ο κ. Πάιατ είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψής του στις ΗΠΑ από τις 6 έως τις 8 Ιανουαρίου αλλά και την συνάντηση που θα έχει με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.