Skip to main content

Τοπίο με πνιγμένα χάδια - The Tennessee Williams’ Show

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Τέννεσση Ουίλλιαμς, 31 σπουδαστές και από τα τρία έτη της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς» παρουσιάζουν μια παράσταση – σύνθεση εννέα εμβληματι

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Τέννεσση Ουίλλιαμς, 31 σπουδαστές και από τα τρία έτη της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς» παρουσιάζουν μια παράσταση – σύνθεση εννέα εμβληματικών έργων του συγγραφέα. Τα πρόσωπα των έργων του Ουίλλιαμς συναντιούνται σ’ ένα παράξενο μπαρ και «παίζουν» -με παρότρυνση του ίδιου του δημιουργού τους- τις σκηνές τους μπροστά στα μάτια του Σεμπάστιαν Βέναμπλ, του απόντος ήρωα από το «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι». Πρόκειται για μια παράσταση – άσκηση πάνω στο έργο του σημαντικότερου, ίσως, Αμερικανού μεταπολεμικού συγγραφέα, η θεατρική γραφή του οποίου εξακολουθεί να αφορά και σήμερα καθώς αποτυπώνει ανάγλυφα τις πιο μύχιες αγωνίες γυναικών και αντρών συναισθηματικά εύθραυστων και κοινωνικά περιθωριοποιημένων, κυρίως όμως τους κραδασμούς της ανθρώπινης καρδιάς.

Image
Τοπίο με πνιγμένα χάδια - The Tennessee Williams’ Show

Στο «Τοπίο Με Πνιγμένα Χάδια» συνυπάρχουν αποσπάσματα από τα θεατρικά έργα του Τέννεσση Ουίλλιαμς «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι», «Λεωφορείο ο πόθος», «Καλοκαίρι και καταχνιά», «Το γλυκό πουλί της νιότης», «Τριαντάφυλλο στο στήθος», «Ο Ορφέας στον Άδη», «Λυσσασμένη γάτα», «Η νύχτα της ιγκουάνα», «Η κραυγή», μεταφρασμένα, αντίστοιχα, από τους Μάριο Πλωρίτη, Ερρίκο Μπελιέ, Νόνικα Γαληνέα, Μαρλένα Γεωργιάδη, Έλλη Παπακωνσταντίνου και Αθηνά Μαξίμου. Επίσης, αποσπάσματα από τις «Αναμνήσεις» και το διήγημα «Η απογραφή στη Φοντάνα Μπέλλα» του ίδιου συγγραφέα. Το μέρος του Σεμπάστιαν Βέναμπλ προέρχεται από τον θεατρικό μονόλογο του Άκη Δήμου  «Χλόη στα δάχτυλα» και του Τένεσση Ουίλλιαμς από τον θεατρικό, επίσης, μονόλογο του Γιάννη Κοντραφούρη «Όταν η Μέριλιν Μονρόε μένει μόνη της». Εκτός αυτών, ακούγονται δυο  περικοπές από τα ημερολόγια και την αλληλογραφία της Μέριλυν Μονρόε και δύο ποιήματα των Τέλλου Άγρα και Ernesto Banuelos Enriquez.

Image
Τοπίο με πνιγμένα χάδια - The Tennessee Williams’ Show

Στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Ανδρέας Βουτσινάς» (Λέοντος Σοφού 18, 5ος όροφος, Μέγαρο Αλαμανή), από τις 27 Απριλίου έως και 1 Μαΐου και από τις 6 Μαΐου έως και τις 8 Μαΐου, στις 21.15. Για κρατήσεις, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, μπορείτε να τηλεφωνείτε από τη Δευτέρα του Πάσχα στο 2310 528917. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Συντελεστές

Δραματουργία – Διδασκαλία ρόλων – Μουσική επιμέλεια: Άκης Δήμου

Σκηνοθετική επιμέλεια - Σκηνογραφία: Παύλος Παναγιωτίδης

Ενδυματολογική επιμέλεια; Γιούλη Ζέττα

Διεύθυνση παραγωγής: Ράνια Ευαγγελινού

Τεχνικοί υπεύθυνοι – Εκτέλεση σκηνικού: Νίκος Κλωντήρας – Δημήτρης Παπαδόπουλος

Φωτογραφίες προγράμματος και αφίσας: Αλέκα Καμπερίδου

Σχεδιασμός αφίσας: Λευτέρης Κοντογιάννης – Id Creative

Εκτέλεση παραγωγής: Ανώτερη Δραματική Σχολή «Ανδρέας Βουτσινάς»

Δ ι α ν ο μ ή

Νικολέτα Παπαδοπούλου, Απόλλων Δρικούδης, Βάγια Ματαφτσή, Αρετή Τίλη, Ράνια Ευαγγελινού, Κίττυ Μαργαρίτη, Λιλιάνα Νίγκρο, Χρήστος Γκουτσίδης, Κώστας Κοζικόπουλος, Νέλσων Λούκας, Ιωάννα Σιδηροπούλου, Ζέφη Χατζόγλου, Παύλος Παναγιωτίδης, Δημήτρης Δάγκαλης, Κίρκη Ιωσηφίδου, Περπετούα Σαλταφερλιδου, Βαγγέλης Καλλίτσογλου, Ιωάννα Τζίκα, Ευρώπη Αργυροπούλου, Χρύσα Βοζίκη, Γιώργος Σακελλαρίου, Αντώνης Μονσάν, Νίκος Κούνελης, Σίσσυ Δαμδούμη, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου, Δημήτρης Φραγκούλης, Χαρά Τόπα, Στελίνα Βογιατζή,  Λώρα Λούκας, Αλέξανδρος Κωχ.